Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори до місцевих ради повинні відбуватись за мажоритарною системою – Ющенко

Вибори до місцевих рад за партійними списками повинні бути скасовані. Потрібно повернутися до мажоритарної виборчої системи на виборах місцевих рад. Про це сьогодні, 5 січня, виступаючи перед виборцями у Дрогобичі Львівської області заявив Президент України Віктор Ющенко.

 

За його словами, кілька днів тому він вніс у Верховну раду законопроект про проведення місцевих виборів за мажоритарною системою.

 

Віктор Ющенко заявив, що не розуміє, чому у його рідній Хорунжівці депутати сільської ради обираються за партійними списками. Необхідність скасування виборів за партійними списками до місцевих рад президент обґрунтував тим, що за даними соцопитувань 98 % суспільства не ідентифікує себе з певною ідеологією чи політичною партією.

 

На думку Віктора Ющенка, пропорційна система виборів має залишитись на виборах до парламенту. Однак закриті партійні писки потрібно змінити на відкриті.

 

Як зазначив президент, виборці не знають жодного кандидата у депутати від політичних партій нижче від 5 номера у списку. Саме тому в парламент проходять олігархи і злочинці. Пропорційна виборча система криміналізує українську владу, – каже Ющенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ