Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори нового президента Польщі відбудуться 20 червня

Вибори нового президента Польщі відбудуться 20 червня. Про це сьогодні, 14 квітня, повідомив Гжегош Щетина, помічник голови уряду країни Дональда Туска. Передає ТСН.

 

Раніше цю дату - 20 червня - назвало джерело у правлячій партії Громадянська платформа.

 

Раніше виконуючий обов'язки президента, спікер парламенту Броніслав Коморовський пообіцяв назвати дату нових виборів 14 квітня. Однак після консультацій з опозиційними партіями він вирішив взяти паузу.

 

Як очікується, дату нових виборів глави держави він оголосить 21 квітня.

 

Нагадаємо, урядовий літак польського президента Леха Качиньського Ту-154, на борту якого знаходилися 96 людей, розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман. У результаті авіакатастрофи не вижив ніхто.

 

Як повідомлялося, похорон загиблих в авіакатастрофі президента Польщі Леха Качиньського і його дружини Марії пройдуть у неділю, 18 квітня.

 

На ньому будуть присутні багато світових лідерів. На похорон, зокрема, приїдуть німецький канцлер Ангела Меркель, а також американський президент Барак Обама і його естонський колега Тоомас Хендрік Ільвес.

 

Крім того, до Польщі вирушить і український лідер Віктор Янукович.

 

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ