Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори президента профінансовано на 1% – Віктор Ющенко

Президент України Віктор Ющенко висловив стурбованість рівнем фінансування президентської виборчої кампанії. Під час перебування у Тернопільській області 4 січня Президент зазначив, що його турбує те, що виборчий процес недостатньо профінансовано, і це, на його думку, несе великі загрози для проведення виборів, – повідомив «Кореспондент».

 

Віктор Ющенко констатував, що станом на грудень вибори профінансовано на 1%, а бюджет на 2010 рік так і не прийнято. При цьому він зауважив, що схема використання бюджету попереднього року - 1/12 - у даному випадку не діє, оскільки в бюджеті 2009 року не було передбачено ніяких витрат на вибори.

 

Також Президент висловив здивування, чому сьогодні рішення про фінансування виборів проводиться через урядові рішення, тоді як це належить до компетенції парламенту. Крім того, Ющенко висловив здивування і позицією бюджетного комітету ВР, який, за його словами, не ініціював проект державного бюджету, або хоча б зміни до бюджету для фінансування виборів.

 

"Ми маємо повну інертність більшості, якою керують Тимошенко і Литвин", - сказав Ющенко.

 

Нагадаємо, вчора, 4 січня, член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський повідомив, що витрати на підготовку президентських виборів у 2009 році профінансовано на 80%, а в 2010 - ще не розпочато.

 

31 грудня минулого року Кабінет міністрів у зв'язку з неприйняттям Верховною Радою закону про державний бюджет на 2010 рік доручив Міністерству фінансів забезпечити в січні-лютому 2010 року фінансування заходів з підготовки та проведення виборів Президента в сумі 969,6 млн грн.

 

25 грудня заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна повідомила, що Державне казначейство України перечислило Центральній виборчій комісії в повному обсязі кошти, необхідні для проведення виборчої кампанії в 2009 році.

 

«Кореспондент»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ