Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори президента РФ призначили на день річниці анексії Криму

Рада Федерації оголосила про призначення виборів президента Росії на 18 березня 2018 року – у день анексії Криму. Про це йшлося під час засідання Ради Федерації.

Відзначається, що за відповідне рішення на засіданні 15 грудня проголосували одноголосно 160 членів Ради Федерації.

За словами голови Комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і державного будівництва Андрія Клішаса, згідно з Конституцією, вибори в 2018 році повинні були відбутися в другу неділю місяця, коли проходило голосування на попередніх виборах, тобто 11 березня.

Однак цю дату перенесли на 18 березня, щоб голосування співпало з річницею коли Росія анексувала український Крим.

За словами Клішаса, постанова про таке рішення буде опублікована і набуде чинності 18 грудня – рівно за три місяці до виборів. Тоді ж офіційно стартує виборча компанія.

Кандидати, які планують брати участь у виборах, мають півтора місяці, аби зібрати підписи для свого висування та реєстрації.

Нагадаємо, 6 грудня Президент Росії Володимир Путін нарешті оголосив про свій намірбрати участь у президентських виборах 2018 року як самовисуванець. Згодом, у чинного російського лідера заявили, що поки що Путін немає конкурентів на майбутніх виборах президента у 2018 році, хоча "гідних людей багато".

24 Канал
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ