Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори в Росії були "несправжніми", - Джон Гербст

Ігнорування з боку більшої частини західних лідерів чергової перемоги Володимира Путіна на президентських виборах в Росії було обумовлене тим, що самі вибори були "несправжніми", тобто не відповідали міжнародно визнаним демократичним стандартам. Таку думку висловив в ексклюзивному коментарі Укрінформу в американській столиці колишній посол США в Україні Джон Гербст.

"Деякі лідери привітали (Путіна – ред.), але їх не так уже й багато. Причина, чому інші не зателефонували, полягає в тому, що ці вибори не були справжніми", - зауважив колишній високопоставлений дипломат, який зараз очолює Євразійський центр ім. Діну Патрісіу аналітичного центру Атлантична рада.

Він уточнив, що зазвичай в дипломатичній практиці телефонні дзвінки з привітаннями здійснюються впродовж 24 годин після проведення виборів.

Гербст також звернув увагу на хитке економічне становище в Росії, яке має президент Путін на початку свого нового терміну. За його словами, в РФ не відбулося економічних реформ, й більше того, їх не очікується.

"Російська економіка має дуже низькі показники зростання, і зараз ми спостерігаємо період стагнації, застою. Це може тривати впродовж певного часу", - зауважив колишній посол.

Він висловив впевненість, що економічна стагнація в Росії продовжиться, допоки не буде змінене нинішнє керівництво держави.

"Але це може тривати й більше десяти років", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання, чого можна очікувати від Росії в питаннях українського врегулювання після виборів, експерт зауважив, що останнім часом у Москві стала простежуватися позиція йти на компроміси.

"Ми побачили цікаві публікації по цій темі з боку російських експертних установ протягом останніх двох з половиною місяців. Чи призведе це до зміни в політиці - вже окреме питання", - зауважив Гербст.

Водночас, за його словами, в Москві посилюється розуміння, що агресія на Донбасі – справа безуспішна, і щось потрібно змінювати.

Укрінформ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ