Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибух на полігоні в РФ міг статися через випробування ракети з ядерною установкою

Вибух на полігоні в Архангельській області, унаслідок якого стався радіаційний викид і загинули п'ятеро співробітників «Росатому», міг статися під час випробування крилатої ракети з ядерною установкою, про які президент РФ Володимир Путін заявляв у 2018 році.

У Міноборони Росії заявляли, що 8 серпня на полігоні в Архангельській області стався вибух рідинного ракетного двигуна, передає Громадське.

 Однак американські експерти із ядерної зброї вважають, що вибух рідкого ракетного палива не міг спричинити викиду радіації. На їхню думку, вибух і викид радіації стався унаслідок аварії під час випробування крилатої ракети з ядерною установкою.

«Вибухаючі ракетні двигуни на рідкому паливі не виділяють радіації, і ми знаємо, що росіяни працюють над якимось ядерним двигуном для крилатої ракети», — сказав старший науковий співробітник Федерації американських вчених.

«Запевнення Москви в тому, що «все нормально» здаються нам порожніми... Це нагадує нам про серію інцидентів, що відбулися ще в Чорнобилі», — зазначив високопоставлений чиновник адміністрації президента США Дональда Трампа, додавши, що США продовжують стежити за подіями у Росії.

Нагадаємо, американські винищувачі перехопили російські Ту-95 біля берегів Аляски.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ