Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Видано книгу про життя людей вивезених на примусові роботи до Австрії під час Другої світової війни

6 травня відбулася презентація книги австрійського письменника Губерта Файхтльбауера “Примусова праця в Австрії”. Книга видана на відсотки від коштів зібраних австрійським “Фондом примирення”, що займається виплатою відшкодувань людям вивезеним під час Другої світової війни з Східної Європи на примусові роботи.

“Ця книга є символічним жестом спокутування, а не загладжування вини, оскільки суму  відшкодування не можна порівнювати з понівеченими долями і  вкладом цих людей в економіку Австрії. Проте видання цієї  книги  це великий крок до порозуміння”- зазначив пан Губерт. Письменник прочитав багато листів від  людей, які були відправленими на примусові роботи і зрозумів, що для них важливе не саме відшкодування, а можливість бути почутими світом. Книга “Примусова праця в Австрії” видана англійською, німецькою, польською і російською мовою. Попри те, що частка українців, які були на примусових  роботах Австрії  є чи не найбільшою, книга не має  українського перекладу.  
Для того, щоб зробити крок взаємо порозуміння в Австрії було створено “Фонд примирення”. Фонд вже виплатив 352 мільйони  євро ста тридцятьом  тисячам осіб, з них  близько сорока тисяч українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ