Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Видатного живописця Володимира Патика сьогодні привітали з 80-літтям

Сьогодні, 9 жовтня, відбулася урочиста академія з нагоди ювілею видатного живописця Володимира Патика. Сьогодні ювіляру виповнюється 80 років. У Національному музеї у Львові сьогодні останній день триватиме виставка його кращих робіт, написаних від 80-х років і, практично, до сьогодення.
Привітати ювіляра із знаменною датою на урочисту академію прийшли найвищі посадовці області, рідні, друзі та мистецтвознавці.
Від імені Львівської ОДА - голова облдержадміністрації Петро Олійник, заступник голови ОДА з гуманітарних питань Тарас Батенко та начальник управління культури та туризму Львівської ОДА Галина Дорощук презентували ювіляру годинник, книгу «Українці і українство» та квіти. Орден за заслуги Другого ступеня перед народом від Народного Руху України вручив ювіляру народний депутат України Ярослав Кендзьор. З теплими вітальними словами на адресу Володимира Патика виступили заступник голови облради Микола Горинь та міський голова Львова Андрій Садовий.   
Володимир Патик народився 1926 року на Львівщині у селі Чорний Острів. У 1947-1953 роках навчався у Львівському інституті прикладного та декоративного мистецтва. У 1958 році став членом Спілки художників. Вперше у Львові свої роботи Володимир Патик виставив у 1954 році. Відтоді на його творчому рахунку близько тридцяти виставок у різних містах України, а також в Росії, Латвії, Японії, Канаді, Франції, Білорусі тощо. Роботи художника зберігаються в музеях і приватних збірках України, Росії, Канади, Киргизії, Вірменії, США, Франції. Митець є почесним громадянином Львова та лауреатом Шевченківської премії. Володимир Патик є видатним жанристом та пейзажистом. Протягом  своєї творчої діяльності нерідко вступав у жорстку дискусію з комуністичним режимом, впроваджував творче новаторство, заснував власний творчий метод, який авторитетно використовується як молодими, так і досвідченими мистецтвознавцями.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ