Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Види систем опалення приватних будинків

Ефективна система опалення дає змогу забезпечити в оселі комфортні умови проживання. Під час проєктування системи в приватному будинку можна розглядати більше різноманітних рішень, ніж у багатоквартирному житловому комплексі. Щоб вибрати оптимальний варіант, треба ознайомитися з наявними системами опалення індивідуальних будинків.

Основні види систем опалення приватних будинків

У індивідуальному будинку система опалення складається з таких основних компонентів:

  • джерело тепла; 

  • опалювальні прилади;

  • комунікації.

До традиційних варіантів джерела тепла належать котли. Залежно від того, який використовується енергоносій, вони поділяються на:

  • електричні — мають найвищий ККД і не виділяють шкідливих речовин;

  • газові — у них високий ККД, паливо згоряє повністю, а викиди продуктів згоряння невеликі;

  • рідкопаливні — їхній ККД аналогічний ККД газових, але паливо (солярка, скраплений газ) має істотно вищу вартість;

  • твердопаливні — вирізняються низьким ККД, не автоматизованим подаванням палива (дров, вугілля, палет) і виділенням великої кількості продуктів згоряння.

Протягом багатьох років найпоширенішим варіантом джерела тепла в приватних будинках були газові котли. Та постійне підвищення вартості голубого палива спонукає шукати ефективні альтернативні джерела тепла. До таких належать:

  • теплові насоси — використовують для нагрівання теплоносія енергію зовнішнього середовища: повітря, землі або води; 

  • сонячні системи — накопичують і використовують тепло, яке віддає сонячна енергія.

Теплові насоси й сонячні системи — це вигідні інвестиції, сума яких повертається за декілька років. Вони дають змогу суттєво заощаджувати на платі за комунальні послуги.

Як правильно замовити систему опалення

В Україні можна придбати все потрібне обладнання для опалювання індивідуального будинку з використанням будь-якого джерела тепла. Однак ефективність системи опалювання багато в чому залежить від правильності виконання проєкту та якості його втілення. Тому найбільш раціональне рішення — замовити систему під ключ.

ТеплоВам — компанія, що понад 10 років успішно проєктує та монтує під ключ системи опалення газовими, електричними та твердопаливними котлами, сонячні системи й теплові насоси. Великий вибір повітряних і геотермальних теплових насосів, вакуумних і плоских сонячних колекторів і котлів для різних видів палива. Також можна дібрати бойлери, труби для теплої підлоги й інше обладнання.

Система опалення для приватного будинку має значну вартість. Тому довіряйте її проєктування та монтаж висококваліфікованим фахівцям із багаторічнім досвідом і бездоганною репутацією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ