Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Виключені з «Батьківщини» львівські депутати звернуться до Тимошенко

Виконувач обов’язків керівника фракції БЮТ у Львівській облраді Іван Стецькович про своє виключення з партії і фракції дізнався з Інтернет-видань. Про це він повідомив сьогодні, 22 березня під час прес-конференції.

 

За словами Стецьковича, йому та його соратникам , яких теж виключили з партії, досі не надали жодних офіційних документів, протоколів засідання обласного бюро, яке відбулося у суботу, 20 березня.

 

«Все почалося з того, що в «Експресі» почали публікувати книгу Дмитра Чобота «Макуха». Згодом з’явилося інтерв’ю Деньковича. При цьому, все сказане ним жодного разу не обговорювалося в партійному колі. Нашу вимогу скликати фракцію Людмила Козак (на той час голова фракції) двічі ігнорувала. Ми ж хотіли почути, на якій підставі Іван Денькович звинувачує обласну раду», – каже Стецькович.

 

Збирати фракцію, за словами Стецьковича, заборонило обласне бюро ЛОО партії «Батьківщина» 18 березня. Попри це, 19 березня фракція таки зібралася. Прийшли 23 депутатів із 41-го, а отже, зібрання було легітимним, оскільки кворум був. На цьому ж  засіданні було ухвалене рішення обрати в. о. голови фракції Івана Стецьковича. А вже наступного дня відбулося засідання обласного бюро, яке і виключило з партії самого Стецьковича, Василя Семена, Романа Ілика та Ігоря Сенишина.

 

Виключені з партії депутати мають наміру шукати захисту у свого партійного керівництва. «На засіданні фракції ми ухвалили звернутися до Юлії Володимирівни і будемо чекати на якусь реакцію, можливо, відправимо до неї делегацію», – каже Стецькович.

 

Нагадаємо, 11 березня у четверговому номері газети «Експрес» з’явилося інтерв’ю з головою ЛОО партії «Батьківщина» Іваном Деньковичем, який заявив, що в облраді створена мафія, яка на корупційній основі контролює прийняття рішень. Зокрема назвав прізвища депутатів Я. Дубневича, П. Клодія, М. Коваля.

 

Нагадаємо також, що 20 березня, відбулося засідання бюро Львівської обласної організації партії «Батьківщина», під час якого було розглянуто питання про ситуацію у фракції БЮТ у Львівській обласній раді.

 

Як стало відомо Гал-інфо з джерел, бюро ухвалило рішення вивести зі складу бюро ЛОО партії «Батьківщина» редактора газети «Наша Батьківщина» Василя Семена та голову Яворівської районної організації партії Івана Стецьковича.

 

На цьому ж засіданні було ухвалено рішення про виключення з партії Івана Стецьковича, Василя Семена, заступника голови Львівської облради Романа Ілика та депутата облради Ігоря Сенишина.

 

Також бюро ухвалили рішення виключити зі складу фракції в обласній раді крім перерахованих вище осіб депутатів Ярослава Дубневича та Михайла Сендака.

 

Крім цього, бюро скасувало усі рішення, які були напередодні ухвалені фракцією, зокрема про обрання головою фракції Івана Стецьковича. Було розглянуто заяву Людмили Козак про її відхід з посади голови фракції і ухвалено рішення провести на наступному тижні розширене засідання бюро з питання обрання нового голови.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ