Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Виконавчий комітет ЛМР формує двоставкові тарифи самостійно – Мирослава Бичишин

„24 січня у Сихівській райадміністрації відбулась розширена нарада з представниками „Львівтеплоенерго”, головами львівських МКП, колишніх ЖЕКів, керівниками Сихівського району, а також представниками спеціальної комісії Львівської міської ради з вивчення економічного обгунтовання тарифів на послуги теплопостачання та підігрів води, на якій була виявлена жахлива картина, що самі керівники МКП не мають економічного обґрунтовання тарифів, що ж тоді говорити про саме населення”, -- повідомила на прес-конференції член цієї комісії Мирослава Бичишин.
                         За її словами, виконавчий комітет ЛМР підійшов до формування „двоставкого тарифу без належної відповідальності”. „Зрозуміло, що тарифи однозначно будуть підніматись, проте ми стали заручниками рішення комітету, яке було прийнятим без членів спеціальної комісії, а також без відома мешканців громадян. До 28 грудня члени нашої комісії займались ознайомлювальною роботою, а її результати будуть оприлюднені на черговому засіданні сесії Львівської міської ради. Ми виступаємо за відміну двоставкового тарифу, оскільки мешканці Львова не отримують належних їм законом субсидій, а МКП не мають компенсаційних затрат на розрахунок з банками. Створюється колапс, оскільки виконавчий комітет не може чітко пояснити необхідність і економічну обґрунтованість двоставкового тарифу. Виконавчий комітет повинен вести прозору політику формування тарифів з залученням громадськості і засобів масової інформації”, -- зазначила Мирослава Бичишин.
            Вона також зазначила, що „кожен градус теплоти економить споживання газу, проте „Львівтеплоенерго” не проводить цієї економії. З середньою зимовою температурою у грудні 4,8 градуси тепла можна зекономити споживання близько 30 відсотків газу, що становить декілька мільйонів гривень. Але чомусь з боку населення не відчувається економія, адже відповідно тарифи за такої зимової температури повинні бути істотно меншими для населення. В подальшому наша спецкомісія хоче добитись в разі підняття ціни на газ не збільшення тарифів для населення”.
            „Львівтеплоенерго” виділяє 0,5 мільйона гривень на утримання профкому підприємства і виникає логічне питання, звідки у збиткового підприємства такі кошти на свої потреби. Також мені особисто незрозуміло, чому взимку оплата тарифів здійснюється за одну гігакалорію, а літом – за метр квадратний. Потрібно пояснити, чому така різниця при нарахуванні тарифів”, -- зазначила Мирослава Бичишин.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ