Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Виконавці європейського рівня, які є в складі „Азовмашу”, перемогли заслужено – Андрій Шаптала

Баскетболісти „Львівської політехніки” у черговому матчі чоловічої Суперліги чемпіонату України на своєму майданчику поступилися чинному володарю титулу маріупольському „Азовмашу” – 65:103 (7:29, 26:11, 13:32, 19:31).
Підсумок цього поєдинку практично ні в кого не викликав жодних сумнівів ще до його початку. Адже рівень команд, м’яко кажучи, далеко не однаковий. А тут ще й у керманича галичан Андрія Шаптали напередодні звітної зустрічі виникли доволі серйозні кадрові проблеми. Травми Ніколи Булаїча та Ярослава Лемика суттєво послабили потенціал „Львівської політехніки” при боротьбі під щитами. Тому цілком закономірно, що чинні чемпіони країни без особливих труднощів довели свою перевагу над одним з аутсайдерів Суперліги. Щоправда, легко створивши фору в 22 пункти, гості в другій чверті дозволили собі розслабитися, завдяки чому підопічні Андрія Шаптали до великої перерви скоротили відставання до обнадійливих семи очок.
Проте досвідчений литовський коуч „Азовмаша” за 15-хвилинну перерву в достатньо жорсткій формі провів виховну роботу зі своїми гравцями, після чого вони каменя на камені не залишили від оборони суперника. Особливо „насолив” львів’янам Євген Подорванний, який за шість хвилин перебування на майданчику палацу спорту „Будівельник” встиг відзначитися 12-ма набраними очками, при цьому жодного разу не промахнувшись при виконанні кидків з гри. А найбільший внесок у перемогу „Азовмашу” зробили Радуловіч (19 очок), Ліаделіс (19) та Ліщук (16). В складі господарів найвлучнішими були Галенкін (19) і Неухацький (12).
Після цієї поразки „Львівська політехніка”, в активі якої лише одна перемога в семи матчах, посідає 11-й рядок турнірної таблиці. Свій наступний поєдинок галичани проведуть в гостях – 18 листопада вони зіграють у Рівному проти БК „Пульсар-93”.
Рімас Гірскіс, головний тренер „Азовмаша”, зазначив: „У матчі проти „Львівської політехніки” ми випробували деякі домашні заготовки, які маємо намір використати в найближчому поєдинку Кубка Європи проти ростовського „Локомотиву”. Жодних проблем у матчі з львів’янами в нас не було. А найбільше мене тішить той факт, що на відміну від минулорічної зустрічі у Львові, цього разу все обійшлося без травм”.
Андрій Шаптала, головний тренер „Львівської політехніки”, так прокоментував гру: „Маючи в складі лише двох „великих” – Галенкіна і Гілевича, важко протидіяти на рівних такому потужному супернику як „Азовмаш”. І якщо Лемик найближчим часом повинен відновитися, то Булаїча швидше за все ми втратили надовго. Прикро також, що ми лише фрагментами показуємо ту гру, яку хотілось би бачити у виконанні команди постійно. Тому коли ми скоротили відставання до семи очок, то я навіть не знаю, чи то ми добре відіграли, чи суперник розслабився. Але згодом виконавці європейського рівня, які є в складі „Азовмашу”, зробили свою справу і заслужено перемогли. Мої хлопці в третій чверті знову не виконали тренерської настанови, коли я наполягав, аби м’яч розігрувати подовгу, а вони прагнули закинути якомога швидше”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ