Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Виконком Львівської міської ради обмежили в повноваженнях - до 50 тис. грн

Сьогодні, 22 березня, під час сесійного засідання Львівської міської ради стався черговий конфлікт між «Свободою» та міським головою Львова Андрієм Садовим. Депутати підготували на розгляд сесії проект ухвали «Про порядок внесення змін до міського бюджету Львова», однак міський голова не оголосив його в переліку додаткових питань.

Коли депутати почали розглядати додаткове питання«Про порядок внесення змін до міського бюджету Львова» секретар ради Василь Павлюк заявив, що за інформацією секретаріату ради Садовий не ставив це питання на голосування про включення до порядку денного чергової сесії. Відповідно воно не було внесене до порядку денного.

Це призвело до обурення депутатського корпусу, внаслідок чого голова фракції ВО «Свобода» Руслан Кошулинський звинуватив Садового «або в халатності, або ж в зумисних діях». Він також звернувся до комісії з питань законності, аби та з'ясувала, чому головуючий не озвучив це питання.

Варто додати, що в цей момент в сесійній залі самого міського голови не було, так само не було й інших представників виконавчих органів міста.

Голова комісії законності Любомир Мельничук запропонуваввсе ж внести це питання до порядку денного двома третинами голосів.

Начальником юридичного управління міськрад Гелена Пайонкевич, заявила, що вона не може дати відповіді на те, чи будуть такі дії депутатів визнані не законними, адже «ситуація не є типовою».

Після цього Кошулинський заявив, що коли Пайонкевич не може дати однозначної відповіді, а регламент Львівської міської ради дозволяє внести це питання двома третинами голосів, то питання слід включити до порядку денного. Цю пропозицію підтримали 67 депутатів.

Згідно з проектом ухвали виконком Львівської міської ради фактично обмежили в повноваженні внесення змін до бюджету. Якщо до цього часу виконком міг вносити зміни у межах 300 тис грн, то тепер сума змін не може перевищувати 50 тис грн.

Як зазначив Руслан Кошулинський, це зроблено з метою «цільового використання бюджетних коштів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ