Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Виконком Львівської міської ради прийняв бюджет на 2006 рік

Міський та районні бюджети міста Львова на 2006 рік сьогодні, 12 січня, були прийняті виконавчим комітетом Львівської міської ради, тепер, своєю чергою, його повинна затвердити  сесія Львівської міської ради.
Міський та районні бюджети міста Львова на 2006 рік сьогодні, 12 січня, були прийняті виконавчим комітетом Львівської міської ради, тепер, своєю чергою, його повинна затвердити  сесія Львівської міської ради.
 В результаті робіт, які були пророблені над бюджетом за вчорашній день і ніч, було збільшено розрахункові показники видатків на 25,5 млн грн, у минулому році було приблизно 46 млн грн, з яких 18 млн грн було недовиконано.
 Отже, загальний обсяг доходів міського та районних бюджетів міста Львова на 2006 рік, включаючи загальний та спеціальний фонд і бюджет розвитку становить 892,4 млн грн.
 В обсязі доходів загального фонду міського бюджету враховано субвенцію з державного бюджету на збереження історико-культурної спадщини Львова; 5 млн грн з державного бюджету на здійснення заходів по передачі житлового фонду та об’єктів соціально-культурної сфери Міністерства оборони України у комунальну власність та інше.
 Загальний обсяг видатків міського та районних бюджетів міста Львова на 2006 рік згідно з проектом бюджету, включаючи загальний, спеціальний фонди, а також бюджет розвитку 897,3 млн грн.
 В обсязі видатків загального фонду міського бюджету враховано кошти, що передаються до Державного бюджету України в сумі 32, 714 тис.грн.
 Бюджет розвитку міста у 2006 році передбачений на 149,7 млн грн.
Минулого року бюджет розвитку міста недовиконаний більш ніж на 50%, тільки 60 млн грн з 130 млн грн.
 У сьогоднішньому проекті бюджету були враховані зміни, прийняті вчора, а саме передбачити додатково 3 мільйони гривень на освіту і один мільйон на житлово-комунальне господарство.
 Загалом в уточненому проекті бюджету на 2006 рік передбачено на освіту 199,8 млн грн; на охорону здоров’я — 144,2 млн грн; соціальний захист та соціальне забезпечення в т.ч. за рахунок субвенцій та дотацій з державного бюджету — 9859,1; житлово-комунальне господарство враховуючи додатково виділений один мільйон — 73349,3 тис.грн, культура і мистецтво 18393,0 тис.грн.
 Як зазначила “Гал-info” заступник міського голови з фінансових питань Любов Максимович, цей бюджет у соціально-культурному напрямку кращий, ніж у минулому році. “Краще забезпечені сфери освіти, охорони здоров’я, культури. Враховане харчування, збільшення мінімальної заробітньої плати, медикаменти і т.п. Проте міська господарка недостатньо забезпечена. Я не можу стверджувати, що новий бюджет перевиконається, нам хоча б його виконати, і якщо б податки на доходи з фізичних осіб надходили так, як мали би надходити, він би був на 100% виконаний, бо це ж 70%. Цього року у бюджеті розвитку також ставлять на продаж землі”, — зазначила Любов Максимович.
 Член виконкому Микола Горинь, який вчора на виконкомі висловлював своє незадоволення проектом бюджету на 2006 рік, тепер каже, що більш-менш дійшли до компромісу. “Бюджет складний, але ми дійшли до консенсусу. Я досі незадоволений тим, що обділені бюджети районів. Треба винагороджувати ті райони, які ближче до громадян. Ті гроші, які сьогодні були додані до коштів, передбачених у бюджеті на житлово-комунальне господарство, на мою думку, частково допоможуть. Вчора я був незадоволений бюджетом розвитку. На мою думку, він був замалий. Ще треба розібратися з коштами на 750-річчя Львова за минулий рік і на цей”, — зазначив “Гал-info” Микола Горинь.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ