Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Виконком Львівської міськради передасть бездомним будівлю на вул. Стороженка, 25 у безкоштовне користування терміном на 25 років (розширена)

Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про  передачу ГО «Оселя» Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян будівлю на вул. О. Стороженка, 25 у безкоштовне користування терміном на 25 років, залишивши будівлю у комунальній власності територіальної громади міста Львова — повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

   Управління праці та соціального захисту Львівської міської ради спільно з міською громадською організацією “Спільнота взаємодопомоги “Оселя” працює над створенням центру ресоціалізації бездомних. Проект передбачає створення системи реінтеграції бездомних дорослих у суспільство, сприяння їх ресоціалізації, надання допомоги з працевлаштуванням та забезпеченням соціального житла.
     Керівник ГО „Оселя” Олеся Саноцька розповіла „Гал-info”, що в будинку по вул. Франка, 69 у м. Винники тривають роботи з покращення умов проживання безпритульних. „На сьогодні в будинку перебуває 15 людей. Після завершення будівництва нового приміщення їх кількість можна буде збільшити до 20”. Для виконання всіх робіт „Оселі” виділено 400 тис грн. Ці кошти підуть на облаштування нового приміщення та закупівлю необхідного обладнання, зокрема газової плити і холодильника. Крім того, в Центрі працюватиме психолог.
З бюджету міста для фінансування цього проекту виділено 80 тис грн. Решту грошей надав Світовий банк згідно з Меморандумом про співпрацю між Українським фондом соціальних інвестицій та Львівською міською радою щодо запровадження моделей соціальних послуг у рамках виконання проекту Уряду України та Світового банку “Фонд соціальних інвестицій”. Загалом на усі соціальні проекти Світовий банк виділив 4 млн грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ