Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Виконком міськради завтра затверджуватиме тарифи на тепло для населення

Виконком міськради завтра, 20 жовтня, затверджуватиме тарифи на тепло для населення, — повідомив журналістам міський голова. Нагадаємо, сьогодні нові ставки тарифів виносили на сесію ЛМР, але це питання знали з порядку денного.

 «Я виніс це питання на сесію, щоб підняти його на серйозний рівень, воно пройшло ґрунтовне обговорення серед депутатів і це дало свій позитивний результат. Хочу наголосити, що тарифи, які будуть озвучені завтра на виконкомі, є менші, ніж в інших містах: ніж в Одесі, Києві, навіть менші, ніж у Червонограді Львівської області. Ми з депутатами працюємо, як єдине ціле, як одна команда – ніхто ні на кого не скидає відповідальність. Є погодження Антимонопольного комітету, ми провели громадські слухання і, думаю, завтра, вже затвердять тарифи», — наголосив міський голова.
 Крім цього, питання тарифів на теплоенергію та нових цін обговорюватимуть наступного тижня на засіданні Ради національної безпеки і оборони України.
 «На сьогодні ціна на газ піднялася, є розрив в тарифах і хто це буде компенсувати, бо міста не мають такої можливості?  Ідеально було б, щоб це зробив уряд і сам же знайшов  кошти, бо невчасна проплата за газ блокує подачу газу в місто, а припинити подачу газу — це зупинити теплопостачання. Однак парадокс ситуації полягає у тому, що ціни на газ для населення є значно меншими, ніж для підприємств. Поряд з тим, більшість населення користується теплом, яке виробляють теплові підприємства, і змушене за нього платити величезні гроші. Де справедливість?» — говорить Андрій Садовий.
 Нагадаємо, міськрада пропонує у 2,3 рази збільшити тариф та теплоенергію для населення. При чому для користувачів «Львівтепленерго» теплоенергія коштуватиме 181, 79 грн за Гк, а для користувачів «Залізничтеплоенерго» — 183, 65 гривень за гігакалорію.
Як пояснив, відповідаючи на запитання «Гал-info» Андрій Садовий, на завтрашньому виконкомі цю різницю в оплаті у майже 2 гривні "детально обговорюватимуть, щоб мешканці розуміли у чому проблематика». Щоправда, чому львів’яни мають платити різну ціну за тепло, міський голова так і не пояснив.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ