Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Виконком скерував матеріали звіту щодо паспортизації та інвентаризації райадміністраціями грального бізнесу у Львові до прокуратури

На засіданні виконкому Львівської міської ради завідувач сектору споживчого ринку відділу торгівлі управління промисловості та підприємництва Людмила Тирановець зачитала звіт щодо паспортизації та інвентаризації районними адміністраціями грального бізнесу у Львові.  Управління промисловості та підприємництва до призупинення видачі дозволів міським головою видано 32 дозволи, в тому числі районними адміністраціями 17 дозволів на погодинний прокат гральних автоматів у спеціальних приміщеннях, 13 дозволів для букмекерських контор та 2 дозволи на більярдні столи.
Районними адміністраціями видано 17 дозволів для розміщення гральних автоматів у малих архітектурних формах. Тільки в Галицькому районі є 45 залів з гральними автоматами, в яких розміщено 609 гральних автоматів, 15 гральних столів для рулетки і три більярдних столи. У Сихівському районіє приблизно 15 об’єктів, де є 101 гральний автомат, у Залізничному районі діє 28 закладів, де є 292 гральних автомати, решта районів інформації про кількість гральних закладів не подали.
Станом на сьогодні по трьох районах є 88 гральних зали і в них 1003 гральних автомати. Ліцензії на такий вид діяльності надає Головне управління економіки ОДА, ними видано ліцензії для 62 казино та букмекерських контор. Окрім того, такий вид діяльності підлягає патентуванню, патенти видає ДПІ за місцем реєстрації суб’єкта, зараз по Львівській області видано 3522 патенти, з них 2020 у Львові. Управління промисловості та підприємництва зверталося в прокуратуру щодо діяльності ЛТД «Роял» у зв’язку з відсутністю в них дозволу на розміщення об’єкту сфери послуг гральних автоматів. ЛТД «Роял» не має дозволу і пояснює це тим, що їм не потрібно цього дозволу, оскільки це азартні ігри, а не надання в прокат гральних автоматів.
На 1 січня 2006 року в бюджет Львова надійшло 17 млн 959 тисяч грн. за діяльність з надання послуг у сфері грального бізнесу.
Виконком вирішив направити матеріали звіту для розгляду в органи прокуратури.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ