Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Виконком затвердив проекту бюджету на 2017 рік

Сьогодні, 8 листопада, виконавчий комітет схвалив основні показники проекту бюджету на 2017 рік. Як пояснив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук, після розгляду на депутатських комісіях внесені доповнення до проекту бюджету, схваленого на виконкомі 21 жовтня.

«Виконком 2 тижні тому затвердив основні показники бюджету 2017 року. Після опрацювання в різних комісіях на розгляд було винесено доповнення до того, що виконком пропонував раніше. Зокрема, на створення центру «Місто літератури» - 450 тис. грн, на проведення інвентаризації земель – на 500 тис. грн більше, Інституту міста додаємо мільйон. На навчання працівників – 750 тис. грн, на Програму національно-патріотичного виховання  дітей та молоді – 2 млн 300 тис. грн. Ці доповнення ми будемо враховувати у проекті бюджету», - розповів Олег Іщук.

Він зазначив, що, враховуючи надходження державних субвенцій, загальний обсяг бюджету буде змінюватись. «Загальний обсяг бюджету буде змінюватись, оскільки є такі поняття як медична субвенція, освітня субвенція  і субвенція на соціальний захист. Ці суми ми маємо попередні, після того як держава схвалить бюджет у другому читанні, він дасть нам точні цифри і ми просто внесемо зміни до нашого бюджету», - наголосив Олег Іщук.

Також він нагадав, що в цьому році держава виділяла кошти на зарплати працівників шкіл та на утримання закладів освіти. А в цьому році державна субвенція виділятиметься тільки на зарплату педагогічного персоналу, все інше лягає на місцеві бюджети. Щодо медичної субвенції, то в цьому році держава виділяла кошти на утримання всіх медичних закладів, в наступному ж році – комунальні платежі та енергоносії оплачуватимуть з міського бюджету.

Міський бюджет розглядатимуть та затверджуватимуть на засіданні сесії Львівської міської ради у четвер, 10 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ