Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Виконком затвердив розмір міського бюджету Львова, - 3,7 млрд грн

Сьогодні, 14 січня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про міський бюджет м. Львова на 2015 рік». Це питання завтра мало б розглядатись на сесії Львівської міської ради. Однак, як розповів під час обговорення питання на виконавчому комітеті міський голова Львова, депутати можуть відмовитись головувати відповідний проект ухвали, аргументуючи це тим, що не врегульоване питання щодо податку на нерухомість, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За попередніми підрахунками департаменту економічної політики, дохід від такого виду податку в бюджет міста у 2015 році може становити 1,5 млн грн. Відтак, міський голова запропонував детально опрацювати це питання і розглянути його на сесії міської ради 29 січня.

«Щодо податку на нерухомість, то його будуть сплачувати у 2015 році по ставках 2014 року. Відповідно до Закону України, ми до 1 лютого повинні прийняти рішення по цьому податку. Минулого року ми отримали 176 тис грн», - розповіла Ірина Кулинич, директор департаменту економічної політики ЛМР.

«Цього року може бути 1,5 млн грн. Але з 2016 року буде значно більша сума», - додав Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики ЛМР.

«Розумію, що завтра, у зв’язку з тим, що багато депутатів зараз за кордоном відпочивають, вони не зможуть взяти участь у сесії, а мотивація буде, щоб сесію не проводити, бо не врегульоване питання податку на нерухомість. Але по податку на нерухомість на цей рік ми говоримо про 1,5 млн грн», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Через те, що нема бази даних оподаткування, точних розрахунків нема», - додала Ірина Кулинич.

«Наступну сесію ми проведемо 29 січня. До цього часу це питання можна опрацювати», - зазначив мер Андрій Садовий.

«Загальний фонд по доходах, з урахуванням реверсу, буде 1 млрд 584 млн 350 тис грн. Офіційні трансферти – 1 млрд 951 млн 743 тис грн. Бюджет розвитку – 72 млн 200 тис грн. Власні надходження бюджетних установ – 54 млн 801 тис грн. Разом доходи бюджету – це 3 млрд 672 млн 375 тис грн», - зазначив Олег Іщук.

«Якщо завтра депутати будуть говорити, що вони не можуть голосувати, бо не врегульований податок на нерухомість, то ми повинні бути об’єктивними, що податок на нерухомість – це 1,5 млн грн, а ми говоримо про 3 млрд 672 млн бюджету загалом. Тому 1,5 млн грн не можуть бути аргументом. Ми це можемо нормально прийняти 29 січня на сесії, а до того часу проаналізувати усі нюанси. Нам треба два тижні, ми б тоді наступну сесію провели 29 січня, вже б вийшли на бюджет розвитку, були б нормально готові. А завтра важливо бюджет прийняти, щоб місто ввійшло у нормальний, системний ритм роботи. Це важливо, дуже великі об’єми робіт треба зробити цього року», - зазначив Андрій Садовий. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ