Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Виконком затвердив Стратегію розвитку громади Сихова

Сьогодні, 23 лютого, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради було прийнято рішення «Про затвердження Стратегії розвитку громади Сихова». Візія цього району до 2027 року – цікавий Сихів, зручний Сихів та зелений Сихів, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ініціатива створення Стратегії розвитку громади Сихова була високо оцінена міжнародними партнерами, зокрема Посольством Великобританії було фінансовано додаткове соціологічне опитування, які ми проводили на Сихові. Було досліджено різні громади, проведено зустрічі, опитування, вивчення проектів Громадського бюджету, робочі зустрічі з мешканцями тощо.

У процесі аналізу ми дійшли до того, що візія Сихова до 2027 - район для всіх: привабливий для життя, відпочинку та роботи, однаково доступний для всіх. Адже станом на сьогодні це таких 100% спальний район, де небагато робочих місць та місць для відпочинку. У першу чергу всі, кого ми опитували, говорили, що візія їх району – це доступність для людей різної вікової категорії, соціального статусу, рівня мобільності, віросповідання чи естетичних уподобань. Район має бути самодостатній, але не відокремлений від міста.

Відтак, було визначено три головні пріоритети: цікавий Сихів, зручний Сихів, зелений Сихів. Щодо конкретних проектів по цікавості – це ревіталізація культурно-освітнього центру Довженка і відновлення площі; створення екскурсійного маршруту по Сихову; будівництво спорткомплексу ігрових видів спорту; відкриття медіатеки й майстерні для дітей; проведення фестивалю на Сихові, облаштування міжбудинкових переходів, як мистецьких об’єктів. Адже сьогодні такі переходи непривабливі й неосвітлені, лякають мешканців у вечірній час. Тому зробимо їх як арт-об’єкти.

Якщо говорити про Сихів зручний, то у межах стратегії планується створення автомагістралі по вул. Вернадського; упорядкування стихійної торгівлі; встановлення камер; тролейбусні лінії: вул.Стрийська - Шувар, Автовокзал - ТРЦ Кінг-Крос Леополіс; створення громадських просторів (мінімум 1 на рік); новий ДНЗ. Серед додаткових проектів, які впливають на зручність, є встановлення індивідуальних теплових пунктів.

Щодо третього пріоритету – Сихів Зелений, ми говоримо про культуру Zero waste на Сихові; уроки соціальної екології; парк Івана Павла ІІ (у тому числі створення зеленого лабіринту); зелений шлях на проспекті Червоної Калини (максимальна висадка дерев); створення міських садів на дахах будівель.

 Аналогічна система контролю моніторингу, як в Стратегії Рясного, запропонована і тут. Таким чином, буде створено робочу групу з представниками громади й ГО Сихова; депутатами ЛМР та представниками профільних підрозділів ЛМР», - зазначив директор КП «Інститут міста» Олександр Кобзарев.

 «Сихів росте, тому транспортна інфраструктура є надзвичайно важливим елементом. Треба чітко це зрозуміти та проаналізувати», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ