Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Виконувати законодавство щодо дублювання фільмів українською мовою заважатиме відсутність правової культури – Христинич

Виконати рішення Конституційного Суду України про дублювання українською мовою фільмів іноземного виробництва заважатиме відсутність політичної і правової культури. Таку думку в коментарі „Гал-info” висловила голова комісії з питань культури, духовного розвитку, ЗМІ та туризму Львівської облради Марія Христинич.
„Наразі на комісії ми ще не обговорювали цього рішення суду. Але ми вітали прийняття цього рішення, коли воно було запропоноване раніше, тодішнім віце-прем'єром із гуманітарних питань В'ячеславом Кириленко, – каже Христинич. – З цього приводу на сесії облради було прийнято звернення на підтримку цього рішення”.
На думку Христинич, не слід очікувати негайного запровадження дублювання. Бо в країні бракує правової культури та існує практика невиконання судових рішень. „В Україні є приватні канали і приватні кіностудії, які випускають продукцію російською мовою”, – констатує Христинич, кажучи, що для того, аби змінити практику, потрібно деякий час.
Нагадаємо, раніше у коментарі Департаменту інформації та преси МЗС Російської Федерації було висловлено протест щодо рішення Конституційного Суду України про дублювання українською мовою фільмів іноземного виробництва, де сказано, що дане рішення порушує Європейську хартію регіональних мов та мов меншин.
Натомість, сьогодні прес-служба МЗС України заявила, що таким чином російська сторона штучно намагається загострити мовне питання в нашій державі. „Очевидно, така кампанія має на меті дезорієнтувати міжнародну спільноту щодо реального стану справ із забезпеченням прав національних меншин у нашій державі, а також внести елемент нестабільності в міжнаціональні відносини в Україні, – йдеться у зверненні. – Україна повністю виконує взяті на себе зобов’язання за Європейською хартією регіональних мов та мов меншин. З боку Ради Європи не надходило зауважень щодо неналежного виконання Україною своїх зобов’язань за цією Хартією”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ