Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Викрили схему "відкатів" посадовців Дарницької РДА

Викрили схему
Викрили схему "відкатів" посадовців Дарницької РДА. Фото: Нацполіція
Викрили схему
Викрили схему "відкатів" посадовців Дарницької РДА. Фото: Нацполіція
1/2
Посадовців Дарницької РДА викрили в отриманні понад 3 мільйонів гривень ʺвідкатівʺ. Про це повідомили на Faceboook-сторінці Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Наприкінці 2018 року оперативники управління захисту економіки в місті Києві Національної поліції викрили корупційну ʺсхемуʺ отримання підконтрольними суб’єктами господарювання перемоги під час проведення публічних закупівель. На підставі зібраних матеріалів слідчим управлінням поліції Києва було відкрито кримінальне провадження. Під час слідства було встановлено осіб безпосередньо причетних до організації системи ʺвідкатівʺ та ʺсхемиʺ розкрадання бюджетних коштів. Зокрема, керівництво Дарницької РДА, радники та керівник низки підрядних організацій. Крім того, встановлено причетність до корупційної ʺсхемиʺ і депутатів Київради.

За надання підконтрольним підприємствам незаконних переваг у процедурах конкурсних торгів щодо проведення капітального ремонту об’єктів освіти, ЖКГ та комунальної інфраструктури в Дарницькому районі столиці їх керівники повинні були заносити керівництву адміністрації 10-15% ʺвідкатуʺ від загальної суми договору.

Упродовж року оперативники управління захисту економіки в місті Києві Нацполіції, слідчі поліції Києва за процесуального керівництва Прокуратури міста Києва проводили заходи по документуванню злочинної діяльності фігурантів. У результаті проведених процесуальних дій зафіксовано факти одержання ʺвідкатівʺ на загальну суму понад 3 мільйони гривень.

Крім того, в межах кримінального провадження, відкритого по факту розтрати та привласнення бюджетних коштів даними особам, проводяться експертизи, аби встановити суму завданих збитків.

У п`ятницю, 19 липня, правоохоронці затримали одного з радників керівництва Дарницької РДА та керівника комерційної структури під час одержання чергового ʺтраншуʺ - 650 тисяч гривень. Під час проведення 24 санкціонованих обшуків було вилучено печатки підприємств, господарську та тендерну документацію, а також ʺчорновіʺ записи, які підтверджують злочинну діяльність фігурантів.

Наразі два учасника корупційної ʺсхемиʺ затримані у порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 та ч. 3 ст. 369 КК України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ