Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Винні у знищенні військового аеродрому в місті Чортків досі не покарані, - ЗМІ.

Діюче військове летовище з бойовими сучасними літаками та іншою технікою спецпризначення в місті Чортків було знищено в 2005 році. Винні в знищенні стратегічного військового об’єкту досі не покарані. Про це пишуть Факти.
Фото ілюстративне

Журналісти намагаються з’ясувати причини знищення потужного військового аеродрому у місті Чорткові. Летовище  було ліквідовано у 2005 році за наказом Міністра оборони України Анатолія Гриценка. В короткі строки злітна смуга було демонтована, літаки, що могли досі експлуатуватись – порізані на метал. Залишки обладнання було розграбовано  спочатку самими військовиками, а потім і місцевими жителями.  Чому у очільників міністерства виникало рішення про ліквідацію аеродрому, до цього часу не зрозуміло. 

Знищення аеродрому в 2005 році було справжнісінькою трагедією для місцевих військових льотчиків і здивувало навіть місцевих чиновників.  Коли стало відомо про рішення з Міністерства Оборони про розформування військової частини А-3-92, Чортківській райраді було запропоновано розглянути питання стосовно прийняття у комунальну власність аеродрому. Спеціально створена місцевою владою комісія відвідала аеродром і виявила, що там демонтують об’єкти керування та забезпечення повітряного руху, радіонавігації та посадки, електротехнічне обладнання. Однак, на думку членів комісії, роботи проводились без дотримання встановленого законодавством порядку.

Отримавши висновки комісії щодо стану справ у Чортківському аеродромі, тодішній голова Тернопільської ОДА Іван Стойко надіслав листа до міністра оборони України Анатолія Гриценка і зазначив, що, на його думку, діяльність командування військово-повітряних сил призводить до руйнування аеродрому в Чорткові і не сприяє реалізації державної політики щодо збереження майна і розвитку авіаційного транспорту України, а також ставить під сумнів доцільність передачі аеродрому в комунальну власність. Але ці слова обласного очільника так і залишилися пустим звуком.

Сьогодні Чортківський аеродром являє собою  пустку, у місті не залишилось навіть бомбосховища. Місцеві  жителі вважають, що військових керівників, котрі приймали рішення про знищення діючого військового аеродрому у місті Чортків, потрібно притягнути до відповідальності.

Факти

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ