Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Винники - територія вільна від грального бізнесу

Винники – перше місто України в якому салони грального бізнесу припинили роботу. Про це повідомили на сайті Винниківської міської ради.

Азартні ігри — це серйозна соціальна проблема. Вони вже занапастили безліч людських доль. Хто хоча б раз спробував стати на цю хитку стежку, ризикує стати жертвою важкої психологічної залежності. Ігроманія, яку ще також називають лудоманією, визнана хворобою і внесена до міжнародного списку захворювань. Її ставлять в один ряд з наркоманією та алкоголізмом.

Про позицію Винниківської влади розповів міський голова Винник Володимир Квурт:

«Сьогодні гральний бізнес ховається за вивісками спортлото та інших лотерей, але насправді це ніщо інше, як гральні салони. В цих салонах йде гра на гроші, продається алкоголь і вони стають осередком злочинності у наших містах.

Якщо ми хочемо захистити майбутнє наших дітей – необхідно терміново вносити зміни у Закон України про заборону грального бізнесу і доповнити перелік азартних ігор електронною лотереєю, яка є нічим іншим, як аналогом «однорукого бандита».

Цю проблему бачать батьки, вчителі, мешканці, а значить повинна нарешті побачити і Верховна Рада.

Сподіваюсь, позицію Винниківської міської ради підтримають й інші міста України».

Нагадаємо, днями активісти ГО “Інвалідів – учасників бойових дій АТО” м. Винники домоглися закриття всіх гральних салонів у Винниках. Три з трьох закладів так званої “Національної лотереї” призупинили роботу. Це сталося після рейду місцевих активістів. Вони зафіксували роботу ігрових автоматів на приховану камеру і викликали поліцію. Поліцейські опломбували заклад і відкрили кримінальне провадження за статтею про гральний бізнес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ