Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Винники розбудовують на волейбольному майданчику

У Винниках не можуть врегулювати питання 40 земельних ділянок у мікрорайоні по вулиці Лісній. В середу, 26 червня, Винниківську міську раду пікетували жителі цього мікрорайон, де проживає 48 сімей у п’яти будинках, які залишилися після розформування військової частини. Як пояснив один з організаторів пікету та житель вулиці Лісної Володимир Кіребко, люди вийшли бо „на турніки, на волейбольне поле зараз летять тополі. На стадіоні будують будинок”.
„Ми хочемо, по-перше, щоб міський голова віддав дітям стадіон, де вже ведеться будівництво, по-друге, ми вимагаємо, щоб людям повернули землю, якою вони користувалися понад тридцять років, земля належала військовій частині, а не міській раді. Люди посадили сади. Не можна отак просто забрати землю, мотивуючи це розбудовою міста Винники. Відповідно до земельного кодексу, якщо людина користується понад 15 років землею, вона має першочергове право на придбання цієї землі. Ми подавали заяви на приватизацію землі у міську раду, вони їх не брали до уваги. Зараз ділянки забрали. Нам у березні прийшло повідомлення, що земельні ділянки у нас забирають у зв’язку з розбудовою міста Винники, а нам нададуть ділянки у селі Підберізці Пустомитівського району.
Заступники Винниківського міського голови Петро Павлентій та Ігор Герман заперечили ці слова пікетувальників, оскільки самого міського голови під час пікету у місті не було.
За словами Ігоря Германа, ця конфліктна ситуація залишилася у спадок від попередньої влади. Земельна ділянка по вулиці Лісній площею 3,2 га землі, яка є між госпіталем та лісовою смугою, була власністю приватної фірми ТзОВ „Золота рибка”. Через другі руки цю землю придбала будівельна компанія "Львівміськбуд". Вони звернулися до нас, що хочуть будувати там соціальне та елітне житло. Поряд з цією ділянкою є ще одна, яка належить місту, на якій мешканці мікрорайону самовільно збудували гаражі, дерев’яні, металеві, з бетону та цегли господарські споруди. Тричі Винниківський міський голова мав зустріч з мешканцями мікрорайону. Їм пропонували, що фірма, яка зацікавлена у розширені та розбудові мікрорайону, за свої кошти побудує нові господарські споруди для мешканців мікрорайону, відповідно, ця земля, на якій є самовільно збудоване житло, перейде в оренду цій фірмі для будівництва мікрорайону. Якоїсь конкретної домовленості так і не склали”, – зазначив Ігор Герман.
Коли він повідомив пресі, що проведення мітингу ініційоване 20 сім’ями мікрорайону, а там живе 48 сімей і всі інші погодилися на варіант міського голови, то мітингувальники кричали, що це не правда.
На волейбольному майданчику, який біля будинків по вулиці Лісній ведуться будівельні роботи. Петро Павлентій та Ігор Герман стверджували пікетувальникам, що на футбольному полі ніхто нічого не будує. Коли журналісти поїхали до стадіону, то побачили, що за кілька метрів від футбольного поля на волейбольному майданчику будівельники будують споруду та зрізують тополі.
Міська влада стверджує, що люди самовільно захопили землю на ділянках і будували там гаражі. Мешканці вулиці Лісна кажуть, що сплачували земельні податки. Ігор Герман наголосив, що на попередній сесії Винниківської міської ради було прийняте рішення, що люди мають представити всю документацію про умови користування землею: чи вони мали право користуватися і на яких засадах. „На сьогодні люди не представили документів”, – сказав Ігор Герман.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ