Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Виноградівська міська рада розірвала дві незаконні угоди на 2,7 мільйонів з улюбленою фірмою

6 грудня Виноградівська міська рада у Закарпатській області розірвала два договори, які уклала напередодні з місцевою фірмою “Флора”. Фірма мала займатись прибиранням вулиць за 2,2 мільйони гривень та озелененням території міста за 568 тисяч гривень.

Як повідомляє Центр громадського моніторингу та досліджень, договори замовник розірвав після звернень експертів Центру в контролюючі та правоохоронні органи. На сайті ProZorro, замовник вказав, що причиною для розірвання угод стали виявлені додаткові обставини.

Нагадаємо, у грудні за результатами двох торгів міська рада незаконно уклала дві угоди з ТОВ “Флора”, яке не виконало цілого ряду вимог тендерної документації. Зокрема, переможець не надав всіх необхідних документів, які б підтверджували досвід виконання аналогічних угод, проекту договору, а також не виконав інших вимог замовника.

ТОВ “Флора”, яке засноване в 1998 році в місті Виноградів, є улюбленим підрядником міської ради. За останні два роки компанія 6 разів брала участь у відкритих торгах цього замовника і кожного разу ставала переможцем, отримавши бюджетних замовлень на понад 7 млн грн. Також впродовж 2017-2018 років Виноградівська міська рада та її виробниче управління ЖКГ уклали з ТОВ “ФЛОРА” ще 16 прямих угод на суму 868,5 тис. грн.

Товариство “Флора” належить трьом місцевим мешканцям Івану Баранчуку (50,7%), Марії Майданій (24,6%) та Тетяні Клюсі (24,6%). Згідно даних системи Youcontrol, остання також була керівником комунального підприємства Виноградівської міської ради “Радгосп декоративних культур “Троянда”, яке припинило свою діяльність.

Звернення з усіма виявленими порушеннями Центр скерував в Управління Західного офісу ДАСУ в Закарпатській області та у прокуратуру цього регіону. Експерти також подали заяву про вчинення корупційного правопорушення в управління Національної поліції в Закарпатській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ