Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Виплачувати зарплату нардепам лише за ті пленарні дні, коли вони працюватимуть у залі, — спроба дисциплінувати більшість — Володимир Цибулько

«Маючи за підґрунтя коаліційну демократичну більшість в складі неповних 228 голосів, адже Іван Плющ є ситуативним союзником у багатьох голосуваннях, а не регулярним, коаліцію потрібно дисциплінувати, щоб забезпечити кожен голос на свою підтримку», — прокоментував «Гал-info» політолог Володимир Цибулько рішення голови Верховної Ради України про виплату народним депутатам України зарплати лише за ті пленарні дні, коли вони працюватимуть у сесійній залі.
«Також загальновідомим є факт, що більшість крупних бізнесменів рідко з’являються на пленарних засіданнях. І тому навіть з боку Партії регіонів постійно у парламенті перебуває «злиденна ідеологічна частина регіоналів», а прагматикам-промисловцям немає смислу ходити у парламент, коли не розглядаються їхні питання. І тому Арсеній Петрович знайшов прагматичний шлях не для того, щоб працювати у раді, а для того, щоб дисциплінувати депутатів. Адже загальновідомо, що забирати зарплату крупних бізнесменів у парламент приходять їх помічники, які розписуються про отримання і самі ж нею фактично розпоряджаються. Було б смішно, якби Ренат Ахметов стояв у парламенті в черзі за зарплатою, адже він більше втрачає під час свого перебування у парламенті, ніж заробляє. Тому, насправді, це сигнал для більшості, щоб її дисциплінувати, а також це все – сигнали до виборця, і спроба комунікувати із ним, а не тільки із депутатами у залі», — зазначив Цибулько.
Нагадаємо, як повідомила «Гал-info» прес-служба ВРУ 6 скликання, спікер Арсеній Яценюк дав доручення апарату Верховної Ради України виплачувати народним депутатам України заробітну плату лише за ті пленарні дні, коли вони працюватимуть у сесійній залі. Про це він повідомив на прес-конференції у п‘ятницю, 25 січня.
Голова Верховної Ради України сказав, що своє рішення він оголосив у п‘ятницю керівникам депутатських фракцій. За його словами, «тільки ті депутати, які будуть безпосередньо знаходитись в залі, ті й будуть отримувати заробітну платню, а всім іншим, при всій повазі до них, заробітна платня платитись не буде». На думку А.Яценюка, це дасть змогу «унормувати присутність» народних депутатів у сесійній залі і їхню роботу «як народних обранців, а не як просто людей, які мають відповідне посвідчення та значок на лацкані».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ