Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Випуск промислової продукції у Львівській області зріс на 1,2%

З початку року порівняно з відповідним періодом 2005 року випуск промислової продукції зріс на 1,2% , тоді як у січні-травні 2005 року – на 0,9%.
Підприємства добувної промисловості наростили обсяги виробництва на 8%, обробної – на 0,6%, підприємства з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води – на 4,9%.

В обробній промисловості найбільше зростання обсягів спостерігалося на підприємствах металургії та оброблення металу (на 32,5%), машинобудування (на 27,3%), хімічної і нафтохімічної промисловості (на 14,9%),  целюлозно-паперової та поліграфічної промисловості (на 14,9%), виробництва інших неметалевих виробів (на 6,8%), харчової промисловості та перероблення сільськогосподарських продуктів (на 1,6%), інших виробництв, не віднесених до інших угрупувань (на 9,5%). Скорочення виробництва щодо  січня-травня 2005 року відбулось на підприємствах з виробництва продуктів нафтопереробки  (на 33,3%), з виробництва деревини та виробів з деревини (на 5,9%), легкої промисловості (2,2%).
У січні-квітні 2006 року промислові підприємства області реалізували промислової продукції на 3866,2 млн грн.
З всього обсягу продукція добувної промисловості займала 6,2%, обробної – 74,0%, підприємств з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води – 19,8%. З видів діяльності обробної промисловості частка підприємств з виробництва продуктів нафтопереробки становила 13,2%, харчової промисловості та перероблення сільськогосподарських продуктів – 18,1%, машинобудування – 13,5%, целюлозно-паперової, поліграфічної промисловості, видавничої справи – 5,9%. Повідомило “Гал-info”  Головне управління статистики у Львівській області.
У січні-березні наростили обсяги виробництва підприємства галузей машинобудування, металургії та оброблення металу, хімічній та нафтохімічній промисловості. Порівняно з відповідним  періодом  2005р. випуск продукції у харчовій промисловості зріс на 6,2%. Зокрема збільшили обсяги виробництва Стрийський комбінат хлібопродуктів №2  на 8,4%, ЗАТ "Світоч" на 20%, Стрийський комбінат хлібопродуктів №1 133,8%, Лікеро-горілчаний завод майже у два рази, Львівський молочний завод на 8,3%, ЗАТ' "Ензим" па 5,4%, ВАТ "Львівський хлібзавод №1" на 3,5%. ВАТ "Львівський хлібокомбінат" на 5,1%, ВАТ "Львівськапивоварня" на 16,4%.
У легкій промисловості обсяг виробництва на рівні січня-березня минулого року збільшився на  0,5%.  Значно збільшили темпи промислового виробницта за період першого кварталу підприємства з виробництва шкіри та шкіряного взуття - на 19,5%. Варто відзначити, що показники темпів промислового виробництва у галузі за березень 2006 року перевищують на 16,3% показники березня минулого року. Підприємства галузі і надалі продовжують працювати стабільно, нарощуючи темпи виробництва, в галузі спостерігається тенденція до збільшення рівня середньої заробітної плати. Завдяки системній та стабільній співпраці підприємств на умовах толінгу галузь залишається привабливою для іноземних партнерів та інвесторів. У першому кварталі порівняно з відповідним періодом минулого року збільшили темпи промислового виробництва підприємства із виробництва шкіри та шкіряного взуття на 19,5%. Лідер цій галузі  ЗАТ ШП "Світанок" збільшив темпи виробництва більш ніж у два рази. Серед підприємств текстильної галузі наростили обсяги промислового виробництва СП "Лаура" (на 65,7%), Новояворівська фабрика спортивного трикотажу на 53,2%, ТзОВ "Йоха - Україна" на  18,6%, Самбірська АТ "Швейна фабрика" на  13,4%.
У першому кварталі 2006 року проти відповідного періоду минулого року зменшено темпи промислового виробництва, підприємствами галузі и виробництва деревини та виробів з неї на 4,0%, Лідером галузі залишається СП "Кроно-Львів", хоча порівняно з відповідним періодом минулого року темпи промислового виробництва зменшились на 13,5%.
У целюлозо-панеровій, поліграфічній промисловості та видавничій справі темпи приросту виробництва продукції у січні-березні 2006р. у порівнянні до відповідного періоду минулого року становить 17%. Із збільшенням обсягів промислового виробництва спрацювали СП "Дунапак - Україна" на 53%, ВАТ "Жидачівський  целюлозно-паперовий комбінат" – на  8%.
У хімічній і нафтохімічній промисловості зросли обсяги виробництва проти січня-березня 2005р. на 17,3%. Збільшення темпів промислового виробництва відбулося за рахунок ДП "Львівдіалік" (на 8,2%), ТзОВ "Пронст" на 35,5%, ВАТ "Металопластмас" на 6,0%, ВАТ "Галичфарм" - на 56,5%, СП "Снєжка-Україна" - на 12,4%.
Суттєво зросли темпи промислового  виробництва  порівняно з першим кварталом 2005 року підприсметвами галузі металургії та оброблення металлу, а саме на 37,4%. Більш ніж у два рази зросли  темпи промислового виробництва на ЗАТ "Укр-Пак".
Підприємствами галузі з виробництва гумових та пластмасових виробів збільшено темпи промислового виробництва на 9%.
Галузь машинобудування є пріоритетна галузь Львівської області. За січень-березень цього року порівняно з відповідним періодом минулого року обсяги виробництва в цій галузі зросли на 28%. Нарощують обсяги підприємства, а саме на 23,9% ВАТ “Дрогобицький завод автокранів”, на 55,5 ТзОВ “Екран”, у три рази - “ЛАЗ”.
Збільшення темпів промислового виробництва у першому кварталі 2006 року спостерігалось практично у всіх районах області, окрім Кам’янка-Бузького, де він зменшився на 13,6%, Перемишлянського - на 21%, та у містах обласного значення: Дрогобич на 40,9%і Борислав на 26,6%.
Про це повідомив “Гал-info” начальник  управління  промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Ростислав Сорока.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ