Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Виробникам автобусів, трамваїв і тролейбусів спростили участь у закупівлях

Сьогодні, 27 грудня, Уряд підтримав ініціативу Мінекономрозвитку дозволити замовникам у публічних закупівлях здійснювати передоплату автобусів, тролейбусів, трамваїв навіть у тому випадку, якщо вони не будуть поставлені протягом поточного бюджетного періоду. Про це повідолмив Урядовий портал.

Раніше замовники могли здійснювати передоплату при закупівлях трамваїв, тролейбусів, автобусів, електробусів та інших колісних транспортних засобів тільки у тому випадку, якщо вони будуть поставлені протягом поточного бюджетного періоду. Однак на практиці ці норми не працювали, тому що період виготовлення згаданих транспортних засобів доволі тривалий. Через часове обмеження поставки протягом поточного бюджетного періоду постачальники, зазвичай, не могли виготовити замовлення вчасно, не могли бути впевнені у тому, як закінчиться закупівля і розпочати виготовлення продукції наперед.

“Схвалене сьогодні рішення усуває проблему, з якою раніше постійно стикалися виробники українських автобусів, трамваїв та тролейбусів: під час публічних закупівель замовники не могли попередньо оплатити транспорт, де строк поставки виходив за межі поточного бюджетного року. Це ускладнювало роботу виробників і зменшувало можливості для замовників, які хотіли б закупити новий транспорт. Тепер ми врегулювали цю норму, щоб підтримати національного виробника та сприяти оновленню транспорту у містах”, - прокоментував постанову КМУ Степан Кубів, Перший віце-прем’єр міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України.

Нагадаємо, що у лютому 2017 року Уряд вже ухвалив рішення щодо збільшення обов’язкового авансового платежу за поставки тролейбусів, автобусів, електробусів та трамваїв до 70%, а також збільшив строки, за які виробник може поставити продукцію комунальному підприємству.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ