Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Виробництво на експорт – найбільш сприятлива галузь для появи великих підприємств у Львівській області, – Юристовський

Порівняно з минулим роком, на Львівщині кількість підприємств з когорти великих платників податків зросла з 38 до 43. Хтось цей статус втратив, кілька набули, але загалом їх побільшало на п’ять. Про це сьогодні, 4 квітня, під час прес-конференції розповів новопризначений начальник Спеціалізованої державної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м. Львові ДПС Олександр Юристовський.

За його словами, список великих платників податків покинули завод «Іскра» та «Львівводоканал». Крім цього, після втрати статусу окремої юридичної особи, пов’язаної із входженням до концерну «Славутич», ним перестала бути і «Львівська пивоварня».

Також через економічну кризу втратив статус великого платника податків і Львівський автобусний завод.

Натомість набули нового статусу компанія «Київстар» та обидва відділення МТС у Львівській області.

Якщо ж великих платників податків розподілити за галузями, найбільше їх, близько 60 %, представлятимуть виробництво («Світоч», «Кроно», «Львівський лікеро-горілчаний завод», Перша приватна броварня). Трохи менше їх у банківському секторі (Кредобанк, Фольксбанк), транспорті та торгівлі.

Львів, зауважив Юристовський, є одним з семи міст України, що відповідає вимогам для створення спеціалізованої інспекції для роботи з великими платниками, однак, для нашої області мати лише 43 підприємства подібного типу, – досить мало.

На думку Олександра Юристовського, перспективи збільшення кількості таких підприємств є. Зважаючи на вдале розташування Львівської області, найбільш сприятливою галуззю для появи великих підприємств податківець бачить галузь виробництва, орієнтованого на експорт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ