Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вищі судові інстанції ухвалили рішення на користь пайовиків житлового будівництва на вулиці Плуговій, 5 у Львові

Учора, 16 листопада, у Вищому господарському суді України та Львівському апеляційному господарському суді відбулись слухання справ за позовами ВАТ «Львівський домобудівний комбінат №2» до пайовиків житлового будівництва на вул. Плуговій, 5 про визнання недійсними договорів пайової участі. Обидва суди ухвалили рішення на користь пайовиків. Повідомив „Гал-іnfо” координатор пайовиків Андрій Зозуляк.
Нагадаємо, у 2003-2004 рр. ВАТ «Львівський домобудівний комбінат №2» уклав договори пайової участі із юридичними та фізичними особами на будівництво житла на вулиці Плуговій, 5. Однак, як згодом з’ясувалось, будівництво здійснювалось без будь-яких дозволів і погоджень компетентних органів. Будівельні роботи велись на земельній ділянці, яка належить Міністерству оборони України та має інший цільовий статус. За твердженням пайовиків квартири у цьому будинку мають по кілька власників. За цим фактом Личаківський райвідділ міліції 22 червня порушив кримінальну справу за ознаками шахрайства керівництвом ВАТ «ЛДБК-2». На сьогоднішній час слідство ведеться слідчим управлінням УМВСУ у Львівській області.
Суперечка між інвесторами та забудовників до сьогодні розглядається у різних судових інстанціях. Пайовиків обурювала діаметральна протилежність прийнятих різними судами рішень по абсолютно аналогічних справах. Однак на сьогодні вищі судові інстанції нарешті поставили крапки над „і”. Так, Вищий господарський суд України 16 листопада скасував ухвалу Господарського суду Львівської області та постанову Львівського апеляційного господарського суду про визнання неукладеним договору пайової участі між ВАТ «ЛДБК-2» та ТзОВ ВТК «Кедр». У той же день за результатами слухань аналогічної судової справи між ВАТ «ЛДБК-2» та підприємцем Арсеном Коземчуком Львівський апеляційний господарський суд підтвердив законність рішення Господарського суду Івано-Франківської області, яким у позові про визнання договору недійсним було відмовлено. Отже вже три судові справи закінчились на користь пайовиків. На сьогодні ще триває розгляд судових справ із чотирма пайовиками у Шевченківському районному суді м. Львова, а одна справа знаходиться у касаційній інстанції.
Крім цього, за результатами проведеної перевірки військова прокуратура Львівського гарнізону звернулась до суду із позовом про визнання недійсним договору підряду на будівництво житла між ЗОКом та ВАТ «ЛДБК-2»
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ