Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Виставу «Солодка Даруся» франківці покажуть у Мюнхені та Римі

У закордонне міні-турне з виставою «Солодка Даруся» за мотивами одноіменного роману Марії Матіос вирушили сьогодні артисти Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка.

Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

8 грудня виставу покажуть у Мюнхені, 11 грудня – у Римі. Напередодні, 10 грудня, у Римі буде також творча зустріч з читачами української письменниці, лауреата Шевченківської премії Марії Матіос, яка їде разом з артистами.

«Це промоція української культури за кордоном, ця вистава є візитівкою не лише нашого театру, але й нашої нації», – прокоментував директор театру, режисер Ростислав Держипільський.

Виставу побачать насамперед українці, які зараз живуть і працюють в Німеччині та Італії. Як повідомила виконавиця ролі Дарусі Галина Баранкевич, «нехай це буде український день у їхньому житті там далеко, за кордоном».

Міні-турне артистів фінансово підтримали Львівська та Івано-Франківська обласна держадміністрації.

Прем’єра вистави «Солодка Даруся» відбулася у листопаді 2008 року. Це була дипломна робота випускників Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а для Ростислава Держипільського – перша режисерська робота.

За ці роки було понад двісті показів «Солодкої Дарусі», в тому числі в Польщі, Канаді, США.

Постановку «Солодка Даруся» було номіновано на Шевченківську премію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ