Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Визначено 100 найкращих товарів України 2013 року: Львівщина виборола тільки 4 позиції

1-2 листопада представники ДП «Львівстандартметрологія» взяли участь у виставці та церемонії нагородження переможців, лауреатів та фіналістів 10-го ювілейного Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України», який пройшов під патронатом Президента Україниу приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» у Києві. Повідомила прес-служба ДП "Львівстандартметрологія".

Урочисто відкрив ювілейну виставку «100 кращих товарів України»Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта, висловивши подяку учасникам конкурсу та зазначив, що їхні товари заслуговують найвищої похвали і можуть гідно репрезентувати нашу країну як на внутрішньому ринку нашої держави, так і за її межами.

1 листопада відбулася урочиста церемонія нагородження переможців Конкурсу.

У цих заходах прийняли участь Міністр економічного розвитку і торгівлі –Ігор Прасолов, представники ДП «УкрНДНЦ», громадських організацій, засобів масової інформації.

На загальнодержавному рівні конкурсу від Львівщини переможцями стали у номінаціях: товари виробничо-технічного призначення– профіль металевий для настилу покриттів «ТП-128» - ТзОВ «ТПК-Профіль ГП»; роботи та послуги–послуги з питань промислової та техногенної безпеки і охорони праці – ТзОВ «Науково-дослідне виробниче підприємство «Екологія». Лауреатамиконкурсу в номінаціїпродовольчі товари– хліб «Солодовий. Галицький» - ТзОВ «Галицька здоба»; у номінаціїроботи та послуги– послуги у сфері охорони навколишнього середовища - ТзОВ «Науково-дослідне виробниче підприємство «Екологія»; послуги медичної лабораторії – ПП «Перша соціальна медична лабораторія «Ескулаб».

Довідково.

Щорічний Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» проводиться з 2003 року відповідно до Указу Президента України від 23.02.2001 №113 «Про заходи щодо підвищення якості вітчизняної продукції.

Офіційним організатором Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів робіт послуг) – «100 кращих товарів України» є Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

На регіональному рівні організація конкурсу покладена на ДП «Львівстандартметрологія», за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Подана на конкурс 2013 року продукція оцінювалась за такими критеріями як:

• якість;

• конкурентоспроможність та рівень стабільності показників якості;

• рівень споживчих властивостей у порівнянні з кращими аналогами такої продукції;

• порівняння ціни та якості з кращими аналогами та доступність продукції на національному ринку;

• наявність сертифікованої системи управління або стан розроблення та впровадження сучасних систем управління (систем управління якістю (СУЯ), систем екологічного управління (СЕУ), систем безпечності харчових продуктів (НАССР) тощо);

• географія продажу (зокрема рівень експортних можливостей підприємства);

• задоволеність персоналу підприємства його діяльністю та інше.

 У 2013 році на загальнодержавному етапі Конкурсу взяло участь 246 підприємств різних галузей економіки з 272 видами продукції.

У розрізі номінацій:

– продовольчі товари – 117 видів,

– промислові товари для населення – 51 вид,

– товари виробничо-технічного призначення – 56 видів,

– вироби народних художніх промислів – 3 види ,

– роботи та послуги – 45 видів.

У розрізі категорій:

– 128 малих підприємств (52%),

– 59 середніх підприємств (24%),

– 59 великих підприємств (24%).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ