Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Визначено причину перенапруги одного з будинків на вул.Я.Гашека

Електроенергія ймовірно завищеного рівня напруги потрапила на електроприлади окремих споживачів будинку по вул.Я.Гашека,20 у зв’язку з відсутністю контуру повторного заземлення та приладу захисного вимкнення в електрощитовій будинку,20, які є засобами захисту від можливих перенапруг; а також незадовільного технічного стану внутрішньобудинкової мережі. До таких висновків дійшла комісія, яка розслідувала причини ситуації, що склалась з електропостачанням будинку №20 по вул.Я.Гашека у Львові.
Крім цього, в будинку по вул.Я.Гашека,20 була порушена вимога „Правил будови електроустановок”, в якій сказано, що основний захисний заземлювальний провідник, основний заземлювальний провідник або основний заземлювальний затискач, сталеві труби комунікацій між будинками, металеві частини будівельних конструкцій, блискавкозахисту; системи центрального опалення, вентиляції та кондиціонування, які облаштовані в будинку, повинні бути з’єднані між собою на вводі в будинок для забезпечення системи зрівнювання потенціалів.
Комісія рекомендувала БУ-2 Львівської КЕВ району провести реконструкцію електрощитової будинку, виконати роботи з монтажу контуру повторного заземлення на електрощитовій будинку та встановити стандартні каліброваних приладів захисту на вводі в будинок і поквартирно, там де вони відсутні. Про це «Гал-info» повідомили у відділі корпоративних зв’язків “Львівобленерго”.
Нагадаємо, що 16 березня 2009 року працівники Львівських міських електромереж на звернення мешканців будинку по вул.Я.Гашека,18 у Львові поводили ремонт пошкодженої кабельної лінії напругою 0,4 кВ, яка проходить від трансформаторної підстанції №788 до кабельного вводу будинку №20 по вул. Я.Гашека, а далі транзитом через будинки № 20 та №15 до будинку №18 по вул. Я.Гашека. Під час проведення ремонтних робіт будинок по вул.Я.Гашека,18 знаходився без напруги. І враховуючи вимогу мешканців будинку №18 відновити електропостачання, було прийнято рішення відновити електропостачання будинку по вул.Я.Гашека,18 за тимчасовою схемою. При цьому виникла перенапруга у внутрішньобудинковій мережі будинку по вул.Я.Гашека,20.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ