Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Визнання фейкових документів з боку РФ потребує посилення санкцій – Президент

Президент Петро Порошенко провів зустріч з Комісаром ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління в кризових ситуаціях Хрістосом Стиліанідесом, повідомила прес-служба Президента України.

«Ми зараз спостерігаємо постійні порушення Мінських угод. Ми бачимо не лише порушення режиму припинення вогню, а й абсолютно цинічне рішення щодо визнання фейкових документів фейкових республік», - сказав Президент.

«З точки зору міжнародного права це вже є елементом визнання цих незаконних формувань і, де-факто, відмови від Мінського процесу, оскільки ці кроки є несумісними з імплементацією Мінських домовленостей. Вважаємо, що це надзвичайно тривожне явище і воно потребує рішучих дій аж до посилення санкцій», - зазначив Петро Порошенко.

Єврокомісар Стиліанідес, який щойно повернувся з прифронтового Майорська, чітко підкреслив, що Європейський Союз продовжує повністю підтримувати Україну і докладати значних дипломатичних зусиль спрямованих на повне виконання Росією Мінських домовленостей, які базуються на безумовній повазі суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ