Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Визнати голодомор геноцидом можна і у меморандумі – Кость Бондаренко

Голосування за визнання голодомору 1932-1933 років геноцидом – це геополітичне питання. Так вважає політолог Кость Бондаренко.

  «У випадку позитивного голосування за законопроект про визнання голодомору геноцидом відповідальність за наслідки геноциду повинна нести Російська Федерація, як спадкоємиця Радянського Союзу. Зрозуміло, що північний сусід не хоче брати на себе відповідальність за сталінський режим і події 1932-1933 років. Тому виникає своєрідна правова міжнародна колізія. Прийняттю даного закону повинні передувати певні погодження на міжнародному рівні», – сказав Кость Бондаренко.
 За словами політолога, визнання історичного факту голодомору не обов’язкове у форматі закону.
 «Живих виконавців голодомору немає, тому закон не матиме реалізації. На мою думку, це повинен бути документ декларативного характеру. Наприклад, меморандум», – додав політолог.
 Щодо прийняття закону у редакції, поданій Президентом, де за його порушення передбачається адміністративна відповідальність, то Кость Бондаренко прогнозує його провал у сесійній залі.
 «Я переконаний, що більшість, тобто антикризова коаліція, не проголосує за законопроект запропонований Віктором Ющенком», – зазначив Бондаренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ