Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Визнавши Бандеру, Ющенко зобов’язаний визнати бандерівців, – заява ВО «Свобода»

28 січня 2010 року у Києві відбувся другий етап розширеного засідання Політради Всеукраїнського об’єднання "Свобода". Політрада ВО «Свобода» ухвалила заяву «Визнавши Бандеру, Президент Ющенко зобов’язаний визнати бандерівців».

У заяві, зокрема, йдеться:

«Присвоєння звання Героя України Провідникові українського національно-визвольного руху Степанові Бандері стало надзвичайно важливим кроком. Визнаний мільйонами українців, Степан Бандера нарешті, на 19-му році Незалежності, визнаний офіційною владою.

Це визнання стало наслідком тиску українців на владу, в першу чергу на чинного Президента. Численні рішення місцевих рад, звернення громадськості, пікети і багатолюдні Марші по всій Україні з вимогою присвоїти Степанові Бандері звання Героя України нарешті отримали належну реакцію влади. І нехай цей крок Президент здійснив уже наприкінці своєї каденції, будь-які дії наступної влади українці оцінюватимуть за її ставленням до наших національних Героїв, визнаних Україною.

Ми не маємо ілюзій щодо наступного Президента – кого б із двох лояльних до Кремля політиків не обрали українці. Факт державного визнання Провідника створив нову політичну ситуацію в Україні, з якою кожен змушений буде рахуватися.

Проте чинний Президент України Віктор Ющенко має довести справу відновлення історичної справедливості щодо національно-визвольного руху ХХ століття до логічного завершення.

Визнавши Бандеру, Президент Ющенко зобов’язаний визнати бандерівців. Адже сотні тисяч українців – як ті, які безпосередньо брали участь у збройній боротьбі за Незалежність під Проводом Степана Бандери, так і члени їхніх родин, що у зв’язку із цим були репресовані – чекають державного визнання.

Віктор Ющенко повинен відновити історичну справедливість, щоб не увійти в історію як Президент напівкроків.

Вимагаємо від Президента України Віктора Ющенка визнати боротьбу, яку до кінця 50-х років проводила Організація Українських Націоналістів (ОУН) та Українська Повстанська Армія (УПА), національно-визвольною боротьбою Українського народу. Визнати вояків УПА та підпільників ОУН учасниками національно-визвольної боротьби за державну Незалежність України.

Вимагаємо від Президента України Віктора Ющенка скасувати Указ про відзначення так званого «Дня захисника вітчизни» 23 лютого та встановити 14 жовтня державне свято – День Української Повстанської Армії, Свято Української Зброї та зобов’язати виконавчі органи влади забезпечити належну соціальну підтримку борцям за державну Незалежність України та їхнім родинам.

Бандера – наш Герой! Покрова – наше Свято»!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ