Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Xiaomi Redmi 9T: потужний бюджетник з приголомшливим функціоналом та вишуканим дизайном

Компанія Xiaomi постійно прагне до створення доступних, але функціональних гаджетів, які відповідають найсучаснішим модним трендам в сфері інформаційних технологій. Ще одна вдала спроба – смартфон Redmi 9T, що успішно відкрив сезон 2021 року.

Особливості корпусу та дисплею

Новий гаджет оснащений досить якісною матрицею, хоча для смартфонів даної компанії це цілком нормально і звично. Діагональ екрану дорівнює 6,53 дюймів (2340х1080 і Full HD). На правому реберці розташувалася цільна гойдалка гучності і втоплена клавіша блокування з  вбудованим сканером відбитків пальців. Доступ до лотка карток – зліва, тоді як в нижній частині USB-отвір, динаміки та мікрофон.

overview_04_large.jpg

Корпус смартфона пластиковий – найпоширенішого матеріалу для сучасних мобілок. Він немаркий, приємно масажує долоні своєї рифленою поверхнею з бризкостійким покриттям. Для додаткового захисту виробник додав до комплекту захисний чохол. Крім того, завдяки такому корпусу вдається досягти низьких показників у вазі телефону, що теж є перевагою. На вибір користувача можна придбати чорний колір, синій, кораловий або зелений.

Технічна «начинка»

Смартфон працює працює на Android 10, з новою версією фірмової оболонки MIUI. База на процесорі Snapdragon 662. Чіп має 8 ядер і відмінно справляється з усіма функціями.

Що стосується пам'яті, то ОЗУ складе 4 Гб, а розмір сховища - 64 або 128 Гб на вибір покупця. Є можливість розширення пам'яті за допомогою microSD. Телефон зможе відкрити карту об'ємом до 512 Гб. Один з найважливіших позитивних моментів – це те, що гніздо для сім-карти і флеш-пам'яті не гібридне, а звичайне. Тобто користувач зможе встановити 2 сім-карти і флеш-пам'ять одночасно.

Телефон має Wi-Fi 6, може працювати в мережі 4G, оснащений Bluetooth 5 і функцією безконтактних платежів NFC, має подвійні динаміки, сертифіковані Hi-Res Audio.

Секрет ідеальних знімків та витривалості

Тепер трохи про камери. Логічно, що телефон має флагманську квадрокамеру, під стать сучасним вимогам максимально якісної і яскравої зйомки. Дана модель має 4 камери. Основна - 48 МП, ширококутова на 8 МП. Також є два окремих модуля по 2 МП для макро– і портретної зйомки. З таким вражаючим набором виходять досить непогані знімки.

Акумуляторна батарея смартфону має ємність 6000 мАг. Через Type-C користувач зможе здійснювати прискорену зарядку (18 Вт).

Коплектація та ціна питання

Набір комплектуючих традиційний для «китайців» – упаковано все по максимуму. У коробці, крім телефону, знайдеться:

  1. Блок живлення з швидкою зарядкою.
  2. Кабель USB - USB Type-C для зарядки.
  3. Силіконовий захисний чохол.
  4. Технічна література з інструкцією по експлуатації.
  5. Скріпка для діставання лотку для карток.

Телефон вже представлений на території України в якості удосконаленого «брата» Poco M3. Компанія Xiaomi спрямовує всі свої сили на створення саме бюджетних телефонів, які повинні бути доступні кожному гаманцю. Тому вартість нової моделі знаходиться на рівні Redmi 9. Цінник на базову модель складе 4999 грн. Такий телефон буде оснащений 4 Гб оперативної пам'яті і 64 Гб сховища. За більш круту модель доведеться віддати приблизно 5499 грн. У підсумку користувач отримає 4 Гб оперативки і сховище в розмірі 128 Гб.

Вердикт, або замість висновку

Звичайно, це не ідеальний варіант, але варто все ж враховувати ціновий сегмент даного приладу. Такий смартфон в принципі створений носити маркування сурербюджетного, потужного народного гаджета. Для своєї вартості телефон досить відмінний: оптимальні габарити, прекрасна камера, вдосталь вбудованої пам’яті, свіженьке ПЗ та висока продуктивність всього, починаючи зі стерео динаміків і закінчуючи батарею. Загалом, Xiaomi Redmi 9T точно вартий того, щоб його купити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ