Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Я б хотів, щоб ви повернулися обличчям до людей, до своїх підлеглих», – генерал-майор Валерій Залужний.

31 липня 2021 року, Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-майор Валерій Залужний представив керівному складу ЗС України новопризначених заступника Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка, начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майора Сергія Шапталу та командувача Медичних сил Збройних Сил України полковника медичної служби Тетяну Остащенко.

Під час заходу Головнокомандувач також окреслив пріоритетні завдання розвитку ЗС Україну на найближчу перспективу.

– Загальний курс на реформування Збройних Сил України відповідно до принципів і стандартів НАТО залишається незворотним. І ключове тут – принципи. Зміни мають відбутися перш за все у світогляді і ставленні до людей. Я б хотів, щоб ви повернулися обличчям до людей, до своїх підлеглих. Моє ставлення до людей не змінювалося протягом всієї моєї служби, – наголосив Головнокомандувач ЗС України. 

Він також підкреслив пріоритетність соціального захисту військовослужбовців і членів їхніх сімей, важливість продовження реформи грошового і кадрового забезпечення.

Крім цього, в контексті реалізації оборонної реформи, Головнокомандувачем було доведено до керівного складу ЗС України такі завдання:

  • продовження трансформації системи об’єднаного керівництва силами оборони та військового управління ЗС України, у тому числі шляхом розмежування повноважень;
  • набуття органами військового управління повних оперативних спроможностей у нових організаційних структурах (J, G, A, N, S);
  • розробка та впровадження в усіх сферах діяльності ЗС України стандартів та процедур, прийнятих у державах-членах НАТО;
  • забезпечення безпосередньої участі країн-партнерів НАТО у заходах оперативної підготовки штабів стратегічного та оперативного рівнів, у тому числі із залученням до практичних дій у ході їхнього проведення;
  • підвищення рівня професійної підготовки особового складу;
  • забезпечення вивчення військовослужбовцями англійської мови;
  • розвиток сержантського корпусу.

– Головними завданнями Збройних Сил України в умовах відсічі і стримування російської збройної агресії залишаються утримання військових частин на належних рівнях бойової готовності, укомплектування професійним та вмотивованим особовим складом, переоснащення сучасним озброєнням та військовою технікою, уточнення основних документів оборонного планування, а також доктринальних документів застосування військ (сил), – акцентував генерал-майор Валерій Залужний.

Також, важливо в рамках забезпечення всеохоплюючої оборони розвивати систему територіальної оборони та рух опору.

Для реалізації цілей, як зазначив Головнокомандувач Збройних Сил України, буде докладено всіх зусиль, щоб налагодити ефективну взаємодію з Міністерством оборони України в інтересах розвитку Збройних Сил України.

– Увесь комплекс заходів, які були сплановані раніше, має бути виконаний. Зокрема, проведення на належному рівні військового параду з нагоди 30-ої річниці Незалежності України та стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля-2021», – підсумував Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-майор Валерій Залужний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ