Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Я би дуже хотів, щоб ми в 2017 році вийшли на нормальне функціонування полігону", - Андрій Садовий

Сьогодні, 26 грудня, на сесії Львівської міської ради мер Андрій Садовий зазначив, що залучить аудиторську компанію, яка перевірить діяльність «Львівспецкомунтранс» та використання коштів з міського бюджету. Вся інформація буде публічною.

«Ми сьогодні проголосували ухвалу, створили комісію і чітко дали розуміння доступу до всієї документації», - сказав Андрій Садовий.

«Комісія буде працювати чітко і системно. Я зацікавлений, щоб кожна гривня з бюджетних коштів була максимально досліджена. Ми не маємо права допустити будь-яких порушень. Ми сьогодні проголосували ухвалу, де ми створили комісію, де ми чітко дали розуміння доступу до всієї документації.

Ми визначимо одну з найкращих компаній в Україні, яка перевірить діяльність ЛКП «Львівспецкомунтранс». Щоби це було публічно для всієї громади, щоби фахові аудитори, юристи, фінансисти дослідили.

Я би дуже хотів, щоб ми в 2017 році вийшли на нормальне функціонування полігону, який ми маємо забезпечити.  Щоби ми в 2017 році почали будувати завод по переробці сміття. І щоби в 2017 році почали рекультивацію нашого полігону, який зараз є закритий.

Ви повинні розуміти, що місто повинне бути в чистоті, тому що кожен кілограм не вивезеного сміття лягає на плечі наших двірників», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, що сьогодні, 26 грудня, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради прийнято ухвалу «Про врегулювання питання поводження з відходами на території промзони заводу «Львівсільмаш» за адресою м.Львів, вул. Т.Шевченка». За відповідну ухвалу проголосувало 54 депутати.

Ухвала передбачає заборону будь-якої діяльності, пов’язаної з відходами, що ведеться на території промзони «Львівсільмаш»на вул. Шевченка, у випадку,  якщо така суперечить чинному законодавству.

Також документ зобов’язує відкрити інформацію, надавши належно засвідчені копії правововстановлюючих документів на усі будівлі, споруди та земельні ділянки, на яких є будівлі, що належать до комунальної власності на території промзони «Львівсільмаш».

До 1 лютого наступного року має бути оприлюднена Стратегія вирішення проблем зі сміттям у місті на найближчі 5 років.

Управління екології та благоустрою Львівської міської ради має виконати Комплексну екологічну програму на 2012-16 рік в частині створення ландшафтного Заказника «Білогорська долина» та передбачити на це кошти у міському бюджеті на 2017 рік. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ