Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Я категорично не приймаю поєднання міністерства культури з інформаційною політикою, - Василь Вовкун

Генеральний директор-художній керівник Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької, міністр культури у 2007-2010 роках Василь Вовкун у коментарі Гал-інфо розповів, що часта зміна керівників та напрямів роботи Мінкульту шкодить ефективності установи.
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

“У міністерстві надто часто змінюються керівники та назви.  Я категорично не приймаю поєднання міністерства культури з інформаційною політикою. Для мене це абсолютно неприйнятно.

Коли в час війни ми розуміємо що за інформаційною політикою стоїть, і які впливи це має, то держава мала б утримувати це міністерство окремо та вкладати в нього значні кошти. А так зараз культура залишилася другорядною відносно інформації.

За моєї каденції поєднувався туризм з культурою. Ми розробили тоді регіональні та національні туристичні маршрути, бо вони всі пов'язані з пам'ятками культури. Загалом це добре працювало.  А ось щодо інформаційної політики я не згоден.

Я думаю, що і в міністерстві це важко сприймається, тому що там мали відбутися певні реформи згідно з якими культура й інформація мали б керуватися різними структурами, але ця реформа до кінця не сталася.  Тому виходить половинчасто. Інформація часто не доходить між міністерством і установами, а в наш час хвороб і локдаунів треба дуже швидко реагувати й відпрацьовувати ці моменти”, - зазначив Василь Вовкун. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ