Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Я не думаю, що вина за невиплату зарплати працівникам ЛАЗу лежить лише на директорові – Володимир Будзан

«Якщо прокуратура порушила кримінальну справу відносно директора ТзОВ «ЛАЗи», то, очевидно, мала на це підстави. Але я не думаю, що вина за невиплату зарплати лежить на директорові, я думаю, це більшою мірою вина власника підприємства». Про це у коментарі «Гал-info» повідомив керівник ініціативної групи працівників «ЛАЗів» Володимир Будзан.
За його словами, 25 березня закінчився термін дії гарантійного листа, згідно якого саме до цієї дати працівникам заводу мали б виплатити усю заборговану заробітну плату. 26 березня, учора, працівників викликали на роботу. На думку Володимира Будзана, це було зроблено для того, аби вони не вийшли на акцію протесту. Однак, близько 350 працівників таки провели мітинг під будинком облдержадміністрації, написавши попередньо заяви, що у виробничих цехах, де вони працювали, немає електроенергії і комплектуючих. Відтак, працювати вони не можуть.
«Сьогодні нам сказали, що ці люди будуть звільнені через прогул, але їх не мають права звільнити, бо вони були відсутні на роботі менше трьох годин», -- каже Будзан.
Що ж стосується виплати заробітної плати, то учора працівникам заводу після втручання чиновника з ЛОДА видали по 500 гривень. Коли видадуть решту, наразі не відомо.
Нагадаємо, прокуратурою міста Львова учора, 26 березня, було порушено кримінальну справу відносно директора ТзОВ «ЛАЗи» Ч. за фактом умисної невиплати заробітної плати працівникам ТзОВ «Львівські автобусні заводи» за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст..175 КК України та за фактом умисного ухилення службовими особами ТзОВ «Львівські автобусні заводи» від сплати страхових внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування, що призвело до фактичного ненадходження до Пенсійного фонду України коштів в особливо великих розмірах, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212-1 КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ