Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Я не ходжу на червоне світло і не агітую у робочий час, – Юрій Луценко про рішення Київського адмінсуду

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко в апеляційному порядку оскаржив рішення суду про заборону йому агітувати за кандидата в Президенти Юлію Тимошенко у робочий час. Про це Ю. Луценко розповів сьогодні, 13 січня, журналістам, – повідоимила прес-служба ГР «Народна Самооборона».

Ю. Луценко назвав абсурдним це рішення суду. «Суд з таким же успіхом міг заборонити мені ходити на червоне світло світлофора. Я дійсно не ходжу на червоне світло і не агітую у робочий час. Рішення суду абсурдне», - сказав Ю. Луценко.

 

Міністр повідомив, що оскаржив це рішення суду в Київському апеляційному адміністративному суді.

 

«На сьогодні це рішення суду призупинене. Я завжди агітував за Тимошенко виключно коли йшов у відпустку, що передбачено законом», - підкреслив він.

 

На думку Ю. Луценка, дивним є також формулювання рішення суду. «Я не можу назвати це рішення суду інакше, як післяноворічним. Йшлося про те, що я нібито у Черкасах, у драмтеатрі, агітував міліцію і вручав їм ордени. Та не вручав я ніяких орденів у драматичному театрі, і представників міліції там не було. Там були жителі Черкас, перед якими я проводив політичну агітацію. І ніяких медалей, ніяких інших дій як міністр я там не здійснював. Я суду надав наказ по міністерству про те, що функції міністра виконувала інша людина, і розпорядження прем`єр-міністра про те, що мені дозволена цього дня відпустка. Але суд це не переконало. Наскільки я розумію, необхідний політичний прецедент», - уточнив міністр деталі рішення суду про заборону проведення агітації у робочий час.

 

Нагадаємо, раніше окружний адмінсуд Києва своїм рішенням від 11 січня зобов`язав Ю. Луценка «утриматися від агітації у робочий час», а саме: від ведення передвиборної агітації «на час перебування його на посаді міністра внутрішніх справ».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ