Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Я не можу собі уявити, щоб раніше начальника митниці призначали без відома Олійника, – Ганущин

На мою думку, голова Львівської ОДА повинен мати статус віце-прем’єра, однак, досі ніхто з голів, крім покійного Петра Олійника, немав у Києві такого впливу. Про це сьогодні, 24 січня, під час прес-конференції у Львові заявив депутат Львівської облради, екс-заступник голови Львівської ОДА Олександр Ганущин.

Раніше, зазначив Ганущин, голова ОДА міг за потреби зв’язатися спецзв’язком з віце-прем’єром чи навіть прем’єр-міністром, а то і президентом і оперативно вирішити будь-яку проблему. Нині таке навіть важко собі уявити, голова ОДА майже не має впливу на ситуацію в регіоні. Крім того, становище губернатора в Києві визначають і його стосунки з радою: якщо немає співпраці, немає і впливу. 

Депутат відзначив зменшення надходжень коштів у Львівську область.

«Для мене показником впливу голови ОДА є кількість коштів, залучених у регіон. Владі не вдалося знайти ключі, щоб достукатися до столиці, щоб у регіон йшли гроші. Треба розуміти, що Євро закінчилося, і тепер ніхто просто так нічого не дасть», – заявив він.

Тривожним сигналом Ганущин вважає і призначення на посади у регіоні людей з інших областей.

«Я не уявляю собі, щоб колись керівника митниці призначили без погодження з Олійником», – зазначив він.

Депутат наголосив на відсутності політичної волі в керівництва області. Як приклад, – ситуація з місцевими довиборами, які, фактично, зірвані. «Кажуть, немає коштів, що це не наші проблеми. Немає насамперед політичної волі. Ми ще відчуємо наслідки ситуації», – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ