Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Я підписував звернення до Тимошенко з приводу звільнення Пшевлоцького із найкращими намірами — Михайло Косів

«До мене звернувся народний депутат Володимир В’язівський, щоб я підписав заяву до прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з проханням відмніти наказ Держкомзему про звільнення начальника головного управління земельних ресурсів у Львівській області Миколи Пшевлоцького. Це звернення загалом підписало 8 народних депутатів, і коли я ставив свій підпис, то був 6-м. Відтак, до мене звернувся В’язівський, щоб я поставив свій підпис під зверненням на захист Пшевлоцького, якого, як мені сказав В’язівський, було незаконно звільнено, оскільки він перебував на лікарняному. І я з добрих намірів і поваги до Миколи Івановича підписав звернення», — розповів у коментарі «Гал-info» народний депутат від БЮТу Михайло Косів.
«Я давно знаю Миколу Івановича, ще із часів його керівництва Сокальською РДА. Проте В’язівський вчинив дуже непорядно: замість того, щоб направити дане звернення у Кабінет Міністрів України Юлії Тимошенко, він направив його на Львівщину. Внаслідок чого у Львівській облраді і почали вимагати позачергового скликання сесії обласної ради щодо звільнення Пшевлоцького. Така вимога була в основі цього листа. Сьогодні ж фракція Блоку Юлії Тимошенко у повному складі не прийшла на цю позачергову сесію облради. Я не знаю, що справа не тільки у Пшевлоцькому, але справа й по відношенню до іншої кандидатури, яку вже призначено керівником головного обласного управління земельних ресурсів. Я не хочу, щоб Володимир В’язівський втягував моє прізвище у конфлікти між двома фракціями у Львівській обласній раді. Я вже два рази сказав Володимиру В’язівському про те, що він вчинив зі мною дуже непорядно. Він не поінформував мене, з якою метою я маю підписати це звернення, адже не сказав, що йдеться не тільки про Миколу Івановича Пшевлоцього, а про конфлікт двох груп у області за посаду начальника обласного управління земельних ресурсів. Також В’язівський не повідомив мене про те, що далі він хоче робити із цим зверненням: повторюю, не відправляти його у Секретаріат Кабміну, а обласним львівським депутатам», — розповів Косів.
На прохання прокоментувати слова нардепа Івана Деньковича, який зазначив, що ані Яворівський, ані Косів не читали тексту звернення, підписуючи його, Косів відповів так: «Нічого подібного! Я дуже уважно читав текст цієї заяви. Однак там було написано тільки про звернення до прем’єр-міністра України щодо звільнення Миколи Пшевлоцького, а що за цим зверненням стоїть, я не знав, тому й підписував. Висновок такий: я ніколи більше не буду підписувати жодних документів, написаних кимось іншим, а тільки свій підпис буду ставити під тими, які сам написав. Адже я підписав цей документ тільки із найкращими побажаннями для Миколи Івановича, а вийшла елементарна провокація із боку В’язівського. Я повторюю: я не даю нікому жодних оцінок: ані Пшевлоцькому, ані Завтуру, просто не хочу, щоб молодий депутат В’язівський втягував мене у конфлікти на Львівщині. Тому я особисто відкликав свій підпис під зверненням», — додав він.
Нагадаємо, сьогодні на сесії облради була озвучена інформація про те, що народні депутати України з фракції БЮТ Володимир Яворівський, Михайло Косів поставили свої підписи під листом на ім’я Тимошенко, в якому просять скасувати рішення Держкомзему України про звільнення Миколи Пшевлоцького з посади начальника управління земельних ресурсів у Львівській області.
Свої підписи під листом також поставили депутати Володимир В’язівський, Андрій Парубій, Тарас Стецьків та Ярослав Кендзьор.
Нагадаємо, що сьогодні фракція БЮТ у Львівській обласній раді у повному складі не прийшла на сьогоднішню позачергову сесію, присвячену питанню звільнення Миколи Пшевлоцького.
Сьогодні ж у коментарі «Гал-info» голова ЛОО ВО «Батьківщина» Іван Денькович на запитання, як сталося так, що нардепи підписали лист, попередньо його не прочитавши, Денькович відповів так: «У Верховній Раді України ходить багато нардепів, які збирають підписи під різними листами. Ми покладаємося на довіру один до одного, і коли нардеп коротко розповідає зміст листа, то ми одразу і підписуємо. Людина просто в двох словах говорить, про що лист чи звернення. І тому Михайло Косів та Яворівський і не читали цього листа».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ