Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Я у Львові говорю російською і мені не боляче, - Гарбуз

На Луганщині була велика проблема із мовленням українських каналів, тому ворог перемагав у битві за розум громадян. Про це сьогодні, 13 вересня, відповідаючи на запитання Гал-інфо під час брифінгу у Львові, повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«Задовго до війни намагалися людям розказати, що на Західній Україні інша ментальність. Розказували про «бандер» та «москалів». Все це по краплині перетворилося у дощ недовіри. Нехай мене почують у тимчасово окупованому Луганську та Донецьку. Сьогодні я у центрі Львова і говорю російською і мені не боляче», - сказав Юрій Гарбуз.

Він наголосив, що на Луганщині всі школярі сьогодні крок за кроком переходять на українську.

«Не треба розказувати, що тут хунта і хтось кого вбиває, а когось з’їдають. На жаль, там це дуже працює. Ця пропаганда стала стіною. В цьому ми напрямку програли. Були зруйновані вишки і ми майже три роки не давали сигнал українських телеканалів на тимчасово окуповану території. Недавно ми відкрили на Бахмуті вишку, яка тягне до Луганська, а це трансляція 12 каналів. Це вже працює. Зараз на інформаційному полі ми вирішуємо, як ми будемо працювати із львівським медіаресурсом. Насправді, ми зшиваємо Україну. Можливо, історія у нас була різна, але майбутнє у нас одне. І сьогодні ми зароджуємо його тут», - сказав Юрій Гарбуз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ