Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Я запропонував Яценюку високу посаду в уряді, але він відмовився – Янукович

Президент України Віктор Янукович відреагував на відкритого листа до нього одного з учасників президентських перегонів Арсенія Яценюка, – повідомила прес-служба Глави держави.

 

«Насамперед я вдячний Арсенію Петровичу за те, що він, незважаючи на те, що був моїм опонентом на президентських виборах, зумів піднятися над процесом і розуміє: сьогодні нема нічого важливішого, ніж консолідація сил – і влади , і опозиції – для спільної боротьби з кризою», – підкреслив Віктор Янукович.

 

«Я завжди подаю руку назустріч тому, хто державні інтереси ставить вище за особисті. Я запропонував Арсенію Яценюку високу посаду в майбутньому уряді, який ми, сподіваюся, створимо вже найближчими днями. Але Арсеній Петрович відмовився і висловив переконання, що йому належить перейти в опозицію, – сказав Президент. – Я надіюся, що це буде конструктивна опозиція, яка не руйнуватиме країну.

 

«З листа Арсенія Яценюка я зрозумів, що він не хотів би чекати 18 місяців до чергових парламентських виборів і надає перевагу варіанту дострокових виборів. Але я не можу піти на такий крок. Тому що переді мною стоїть величезної ваги завдання – швидко й ефективно подолати кризу в державі і поліпшити життя людей. А для цього треба всім гілкам влади діяти спільно, системно і блискавично.

 

Лише так можна досягти мети – зупинити економічне падіння і почати відновлювати зростання. Що забезпечить створення нових робочих місць, гідних зарплат і пенсій.

 

Дострокові вибори – це велика втрата часу і ресурсів держави. Країна не може дозволити собі зараз такого марнотратства», – сказав Президент України, коментуючи зустріч з Арсенієм Яценюком, якого він запросив сьогодні для обговорення тих думок, які висловив Арсеній Петрович у відкритому листі до Президента України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ