Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Я затужив за повагою до влади. Це принижує мене, - Маринович

Лист Міністерства культури щодо діяльності УГКЦ викликає у мене великий сум навіть не тому, що зачіпають Церкву, а тому, що неможливо поважати владу, коли отримуєш такі листи. Про це сьогодні, 16 січня, під час прес-конференції повідомив проректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович.

«Я вже затужив за повагою до влади. Це мене принижує. Щось подібне вже відбувалося. Усмішку викликає прагнення загнати Церкву у кривенькі, глухенькі вулички», - сказав Мирослав Маринович.

Він назвав такий лист цілковитим нерозумінням природи Церкви.

«При усьому бажанні спецслужб повернути минуле не вдасться. Якщо це не вдалося сталінському режиму, то це не вдасться і цьому режиму з усіма його можливостями», - сказав Маринович.

Мирослав Маринович також додав, що він втішений від того, що Церква не злякалася і не заховала цей лист, а показала його всьому світові.

Він також додав, що наразі офіційно про підтримку УГКЦ заявили в УПЦ КП. Інші поки не робила заяв.

«Однак це не означає, що підтримки немає», - сказав Маринович.

Він також припустив, що з представники інших релігійних спільнот могли отримати такі ж погрози, але у телефонному режимі.

Релігієзнавець Ігор Ожиївський зазначив, що тільки тоталітарні держави намагаються підпорядкувати собі Церкву.

«Керівники держави не є духовними людьми, а привести країну до економічного розвитку не духовні люди не можуть», - заявив Ігор Ожиївський.

Фото - Громадський прес-центр Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ