Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як два львівські ректори стали явними мільйонерами

Ректор Львівського інституту економіки та туризму Ігор Бочан та ректор Львівської національної музичної академія імені М. Лисенка Ігор Пилатюк задекларували десятки мільйонів доходів за 2016 рік. Однак згодом вони пояснили, що припустилися помилки під час заповнення декларації.

21 березня Ігор Бочан подав обов’язкову щорічну декларацію про доходи. Своєю чергою те саме зробив 9 березня Ігор Пилатюк.

Зокрема, у декларації за 2016 рік Ігор Бочан вказав, що заробив впродовж 2016 року майже 22 млн грн (21 992 345 грн). Після того, як в ЗМІ з’явилась ця інформації, ректор у коментарі для ZAXID.NET пояснив це так: «Я подав декларацію у березні, потім поїхав у відрядження за кордон. Коли мені колеги розповіли про виявлену помилку, думав, що це такий першоквітневий жарт. Передивився ще раз декларацію, і зрозумів, що вказувати копійок не потрібно було. Моя зарплата як ректора становила понад 290 тис. грн. І всі вказані доходи мої і дружини – правдиві, якщо відкидати останні дві цифри», – прокоментував він. 

У таку ж халепу вскочив ректор Львівської національної музичної академія імені М. Лисенка Ігор Пилатюк, який задекларував майже 30 млн грн (29 075 101 грн) як заробітну плату, отриману за основним місцем роботи. А як зарплату, отриману за сумісництвом, вказав 8,6 млн грн (8 644 878 грн). Також в декларації Ігор Пилатюк зазначив пенсію – 9 млн грн (9 033 758 грн). Він пояснив тому ж виданню, «що уже звернувся у Національне агентство з питань запобігання корупцією, подав коректні дані, і найближчим часом виправлена декларація буде оприлюднена на сайті».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ