Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Як губернатор Львівщини мандрував по місту маршрутками

Сьогодні, 17 січня, голова Львівської ОДА Михайло Костюк особисто проїхався маршрутками по Львову, щоб відчути усі переваги й недоліки нової транспортної мережі

Мандрівка губернатора розпочалася близько 7 ранку у мікрорайоні Рясне-2. Там він сів на маршрутку № 49 і проїхався до приміського вокзалу.

«Вранці на кінцевій зупинці у Рясному-2 стояло п’ять машин. Вони не були перевантажені, напруги не було. Ближче до залізничного переїзду проїзд був утруднений, а далі до приміського вокзалу маршрутка не була переповнена», – сказав голова ОДА.

Від приміського вокзалу Михайло Костюк мав намір дістатися до вулиці Підвальної, а звідти – до свого робочого місця на Винниченка, 18. Тут він зіткнувся з певними проблемами, оскільки автобуса радіального маршруту 2а довелося чекати понад півгодини, а точніше, 33 хвилини. Потім приїхало дві машини, і Михайло Костюк, сівши в одну з них, дістався на Підвальну. Водій одного з автобусів 2а своє запізнення пояснив тим, що дорога слизька, а у нього досі літні шини.

Ділячись враженнями від мандрівки, голова ОДА зазначив, що йому було «досить приємно, таке враження ніби повернувся у минуле на 20 років».

Водночас він зауважив і певні недоліки: на зупинках немає інформації про маршрути, а самі автобуси не обладнані радіозв’язком. Водіям доводиться кричати до пасажирів.

На думку Костюка, основним недоліком впровадження нової транспортної мережі у Львові була відсутність інформаційної кампанії серед мешканців міста.

«Якби міська рада місяць перед тим провела роз’яснювальну роботу, проблем було б менше», – сказав він.

Крім того, голова ОДА повідомив, що у Львові працюватимуть 8 мобільних груп, які вивчатимуть роботу транспортної мережі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ